Soja 2023

Toliko dugo pod vodom i da prezivi, nije nikako moguce,20+ dana ?.Oko nedelju dana moze u idealnim uslovima preziveti,mozda deset,nisam siguran,ali i tad ako prezivi gubitci prinosa nisu mali uopste.

Da moze da prezivi to znam , imo sam slucaj 15ak dana pod vodom , bila u troliski , nista joj nije falilo .
Ali ova je nikla i rasla pod vodom

A vidi sta radi fuzilejd
81cf4efb08d8e8f4d90a154f20e23ee8.jpg
2c66bd0598ca83afe6097638f4fcd23a.jpg
7476c55dbe04e68dc272c6e5df79a98b.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Ima po koji, neki su i preko 20cm.
Ako sad ne oprskam neki ce prerasti, a ako prospartam iseci cu rizom koji ce istwrati ponovo ili ako jos budem cekao uci ce u cvetanje u spartac ce omlatiti cvet.

Ja sam oprskao soju sa 4 razvijena troliska i 5-ti u razvoju, Flex 1 l/ha + Basagrana 3 l/ha+ Rampa 0,35 l/ha + Harmoni. Kakve posledice mogu da očekujem ?

Skoro da nema korova ali uvek se nešto nađe, možda bolje da sam samo špartao. Prskao sam na crno total 3,5 l/ha + Senkor 0,5 kg/ha + 2,4D 0,5l/ha.

Ja sam oprskao soju sa 4 razvijena troliska i 5-ti u razvoju, Flex 1 l/ha + Basagrana 3 l/ha+ Rampa 0,35 l/ha + Harmoni. Kakve posledice mogu da očekujem ?
ништа јој неће бити добиђе ожеготине и мало ће боловати претпостављам да још није процветала тако да негативних ефеката нема

Nisam video cvetove. Kaže mi savetodavac da se prska do treće troliske zbog cvetanja, da posle treće troliske počinje cvetanje. I ako je počelo da će odbaciti cvetove, sve ostalo nije problem.

Ja cu moju,sutra,prekosutra ospartati,i deo suncokreta i kukuruza,njih mislim da necu sve spartati.

U obliku soli pravi problem, u obliku estra manje. Pisao je i profa da je radio i prosle i ove god.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Sa matonom nema problema. Ako se nekad pokazalo to je ovog proleća.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh