Soja 2023

Pozdrav ljudi, inace ne sejem soju i u mom kraju se ne seje, sejao sam prvi put ogledno jednu njivu. Sejana je 29.05,zbog kiša nisam uspeo da je oprskam na crno, spremio sam frontier, velton i glifosat, ali danas se vec pojavljuje po negde iznad zemlje. Sta je pametno, čekate naredno prskanje ili rizikovati ovo malo što je niklo? Svaki savet je dobrodosao
Ili samo da ga oprskam bez totala?

Poslednja izmena:
Total mi i nije bitan, izbacicu ga, dal bih mogao bar frontier i velton, ako je malo nikla, na nekim mestima

Poslednja izmena:
Ne bih znao,zbog humusa oko 1% ne koristim zemljisne herbicide gde mi ide soja,ali ubi me cicak,od sledece godine cu ici zemljisnom hemijom pa sta bude ....

Ja sam je ošinuo i ove godine, tek su provirili kotiledoni, bila i kiša sutradan, ništa primetio nisam, sve ok. Prijatelj radio i kad bas izadje malo više iz zemlje, otpali joj kotiledoni ali izbacila list i tera..

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Bas Basagran zbog Basf-a ili moze bilo koji bentazon ?.Ja sam koristio Savazon ove godine u prvi split.

Planiram danas popodne, da ga malo osuši, ali i za to malo ce da izadje soja jos na povrsinu. Total fđcu svakako da izbacim, samo me muci velton i frontier dal i oni smeju, ali trebalo bi da preboli

Jel koristio neko lektor super,u soji? Vredi li cemu,nema puno sirka,pa sam mislim sa njim da predjem.

Juce cuo od druga nevjerovatnu pricu ,a nije izmisljotina ,komsije normalni ljudi ,a oticicu i davidim .
Ovde kod nas ,kraj Save ,nebranjeni dio , posijali soju . Drugi dani cale mu otiso da oprska na crno pola uradio , kad je doso da napuni drugu prskalicu krenula kisa i odustao.
To nije ni bitno ,uglavnom kisa i drugi dan poplavi Sava , tu je bilo i metar vode . Ostalo dosad ,preko 20 dana ,mozda i 30 .
Kad se voda povukla otisli da vide . Soja nikla ispod vode , narasla izbacila trolisku sve pod vodom.Jedino prljava od blata . Kazu korjen jak kad povuces rukom ?
Za nepovjerovati

Nazad
Vrh