Soja 2023

Sinoc sam obilazio neke parcele i zadovoljavajuce izgleda soja.
Trenutno lici na solidan potencijal prinosa, bitno je da jos pokisne nekoliko puta do polovine Avgusta jer u suprotnom ce se situacija drasticno promeni!
5c3b9f4cf03f07fbf33427cac8ff3227.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posejao sam svuda wendy,predusev svuda kukuruz i sejano u dva dana. Razlika od njive do njive je golim okom vidljiva. Na jednoj njivi sporije raste,kasnije zamece maune. Na drugim je visoka skoro metar,lepe maune sa vidljivim zrnima. Nemam predstavu sta je po sredi...

Da li je netko sijao postrnu po uljanoj i sad uljana raste pa bih je trebao poprskati sa necim ali ne znam sa cim bi mogao??

Jel radio neko tretman ili prehranu soje amino kiselinama? Imam nekih par njiva na kojima je dosta lezala voda pa je prospartao i prehranio cisto da probam da je koliko toliko izvucem

Ja sam je tretirao, ali zbog toga sto je malo izudarana od leda. Nisam isao na tu stranu da proverim, ali skoro sam prskao. Tek za neka 4 dana idem da obidjem. Kazu ljudi da pomaze, al videcemo.

To sam hteo da pogledam, i prebrojim spratove, ali nisam uradio. Ovako na oko mi deluje da je solidno popunjena mahunama, i pri vrhu ima dosta koje tek treba da se formiraju, jer su mali izdanci tek.

Nazad
Vrh