Soja 2022

Sam ja rekao da je Pelikan do muda,sad sam uzeo da probam Vihor msm da je jos bolji.
 
Ospartano 1. i poslednji put, samo kiše fali
c98e810cbbd520c48a375d49be61a4e1.jpg
b740d4f04ae2af3fc7447ff0d5b4d7ce.jpg


Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
 
Nisam ga imao ali znam da je dobrim godinama bio dosta dobar kod nekih, slicno kao i Fantast, izrazito rodan u kisnoj godini dok u susnoj olako pukne.
Zato sam ga i izbacio iz setvenog programa.
Sejo sam ga ove g. Al na 25cm,na jesen rezultati.Mada kako je stanje trenutno u ataru što se tiče soje i kukuruza bojim se da će biti gore nego prošle kad je rodio 630 po kj.
 
Peet, a koja soja ne pukne u sušnoj godini?
Nema sorte koja ne podbaci u susnoj godini, ipak je soja biljka koja mnogo zavisi od padavina, mnogo vise od padavina nego od djubrenja!
Ali ima i toga da od goreg moze biti nesto i gore!
Moje neko dugo godisnje iskustvo sa sojom kaze da neki balans izmedju loseg i dobrog u susnim godinama drzi Wendy i Trijumf.
Zanimljivo da moj licni rekord drzi Fantast po najboljem prinosu iz kisovite 2016 ( tada nisam imao Wendy).
Zanimljivo da medju losijim prinosima u susnim godinama nasao se isto Fantast, Balkan, Maximus, Belga, verovatno sam jos neku sortu izostavio.

@talianu
Imas pravo, trenutno stanje je katastrofalmo, ali ipak vise po kukuruzu mego po soji. Soja mozda i moze cekati neku dobru kisu dok kukuruz koji za par dana krene u oplodnji bez dobrih 50 l m2 u sto kracem roku ne moze preziveti.
Ne secam se da smo ikada u Maju plus 20 dana iz Juna imali takvu susu.
 
Opet da podbaci zbog suse,a vec krenuli da pricaju da ce cena biti oko 70 din

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Za sada su soje u jako dobrom stanju, naravno da kise mnogo fali. Ima najava u narednim danima da ce biti padavina, taman sad u cvetanju da dobro pokisne. Da li neko planira da prska sa borom u cvetanju?
 
Sasamatic svaka čast za soju. Ja sigurno moram doći kod tebe i Darko Dren na obuku da me uvedete u sve tajne proizvodnje soje. Obzirom da smo sličan kraj to vaše iskustvo i znanje sigurno će moći da se primeni kod mene.
 
Sasamatic svaka čast za soju. Ja sigurno moram doći kod tebe i Darko Dren na obuku da me uvedete u sve tajne proizvodnje soje. Obzirom da smo sličan kraj to vaše iskustvo i znanje sigurno će moći da se primeni kod mene.
Ako nemaš zemlju pored neke reke ili potoka, zaboravi na soju bez zalivanja.
 
Lucky ako ćemo tako onda bez zalivanja ne treba ništa sejati. Znam ja to. A znam da i ovde od članova foruma koji rade soju mali % je onih koji je zalivaju. I za svaku kultura nejbolja agrotehnička mera je kiša. A napisao sam ovo jer stvarno vidim ovde da njih dvojica stvarno dobro rade i da seju različite kulture i obrađuju dosta zemlje. A teren pa skoro da nam je isti pa možda i kvalitet zemlje. Generalno ja i volim da popričam sa ljudima koji rade dobro i dačujem od njih sve pozitivne i negativne stvari. Uvek bilo i biće je da se uči od boljih.
 
Njih dvojica seju soju samo pored reke, a u brdu suncokret i pšenicu. Kukuruz isto pored reke, a u brdu samo radi plodoreda.
 
Nazad
Vrh