Soja 2022

A hoće li Reglon pokazati GM na soji,prskao sam sa njim pre mesec dana i posle 5 dana skinuo soju,još nisam predao pa ne znam...?

Radićemo soju iz majske setve najverovatnije u petak.Stigla sve prirodno bez prskanja.Pelikan je u pitanju.Verovatno će tada ići i Beluga.Merićemo prinos jer je ostavljamo kući.

Treba mi savet.
Od ovih kisa sto su padale
U sojki se pojavilo trava kerece grozdje
U tolikoj meri da smo odustali od vrsaja danas.
Ako porskam sa totalom pokazace GM na silosu.
Čime da ga prskam a da mogu psenicu posejati posle vrsajs?
Mislio sam Matonom?
Ili da udarim sa Sekatorom?
Kako bi se pokazao reglon forte na to kerece grozdje?
Prosto nisam pametan.
Savet bi mi disao ko zednom vode...
Bas pametno matonom.Ko ce jesti tu soju?

Treba mi savet.
Od ovih kisa sto su padale
U sojki se pojavilo trava kerece grozdje
U tolikoj meri da smo odustali od vrsaja danas.
Ako porskam sa totalom pokazace GM na silosu.
Čime da ga prskam a da mogu psenicu posejati posle vrsajs?
Mislio sam Matonom?
Ili da udarim sa Sekatorom?
Kako bi se pokazao reglon forte na to kerece grozdje?
Prosto nisam pametan.
Savet bi mi disao ko zednom vode...
Reglon je kod nas bio baš za detoksikaciju soje, ali zabranili ga naravno, poslije njega za 5 dana sve suvo.

DeSikaciju Tonci ne detoksikaciju… ovo drugo kao sad svi sa organizmom rade :)
Usput, kod nas je zetva negde na pola, ali se svasta radi po ataru i seje i ore i vrsi sve u isto vreme… naravno ko ima ljudstva, ko nema taj ce imati dugu sezonu… kod mene prosek kraljice 7 meteri po kj. Rubin zelen ko u avgustu jer je gorio na pesku pa se obnovio, a beta je totalno podbacila takodje na losoj zemlji ne nadam se vise od 200 kg. Bice prosek oko 4 metra po kj.

Danas imamo posejati jos psenice, pa ako stignemo po podne ili od sutra prvo cemo krenuti sa onom sojom sto se zeleni na veliko. Vlage ce sigurno imati, ili ce je primati ili kipovanje u jarak, ionako nece skoro nista biti.
Da je skidam da je ne vidim vise.

DeSikaciju Tonci ne detoksikaciju… ovo drugo kao sad svi sa organizmom rade :)
Usput, kod nas je zetva negde na pola, ali se svasta radi po ataru i seje i ore i vrsi sve u isto vreme… naravno ko ima ljudstva, ko nema taj ce imati dugu sezonu… kod mene prosek kraljice 7 meteri po kj. Rubin zelen ko u avgustu jer je gorio na pesku pa se obnovio, a beta je totalno podbacila takodje na losoj zemlji ne nadam se vise od 200 kg. Bice prosek oko 4 metra po kj, kod nas svi kažu ovako pa sam i ja..

Isprike, kod nas svi kažu ovako pa sam i ja...

Pre desetak dana sam usluzno kosio soju gde je bilo kereceg grozdja. Bobice nisu bile zrele nego zelene. Sin i ja smo 8 sati cistili kombajn. Vadio sam sita, sabirnu ravan, uvlacio se na mesto sita da cistim spirale ma haos.
Kerće grožđe, uff kad se setim samo jedne godine krunili kokice a kereće grožđe krenulo posle kiša. I to izreke bobice, em što su farbale zrno em smo morali pod samim klipom da teramo. Posle oranje bilo patnja.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Konacno poceli sa zetvom @Darko Dren
Apolo i konektor prinos 3090kg po ha
https://postimg.cc/Y4cJqPs8]

IMG-725956f6e3f653ec4e90a1334a1cb605-V.jpg
[/URL]

IMG-fa25545e1e9dce97dbb80220bec36e8c-V.jpg
[/URL][/url]

Nazad
Vrh