Soja 2019

@ Druskan
Pokazivac obrtaja mi ne radi na kombaju tako da tacno ne znam, ali tu negde taman da nema loma a da ocisti lepo.
Tu negde oko 500-550
@ Dragan Kovacev
Cuti, za sad je dobro, videcemo kasnije.
Ti nisi poceo jos?
 
Zna li neko koliko je od prilike tezak 1 m3 soje ? Treba mi zbog transporta kamionom da preracunam koliko staje. Pantelic iz Kraljeva konacna cena 36 din.
 
Promenjene sine pre soje, imam utisak da bi duplo vise mase gutao nego ranije kad se za svako sranje ugusio.
Imam drugi problem sa seckom i to samo u Vendiju dok u Trijumfu je sve ok. Kako stvari stoje fiksni nozevi na secki su zastareli i kraci su od novih za skoro 2,5 cm ( naostrio sam ih jako dobro pre soje ) pa prilikom izbacivanja mase na donjem limu ispod secke, zagusi pa onda secka i dalje se okrece ali masa ostaje iznad secke i ako se ne prati monitor na vreme onda zna da sakuplja i na slamotrese, mada samo na kraju slamotresa jer se na vreme reaguje.
Inace Wendy danas na 4,75 kj - 10900 kg. Vlaga 10,x% primese 2%
 
Da malo pogazi soju i potroši novaca,jedino opravdano ako je travurina tolika da je nemoguće kositi zelenu masu.Sve ostalo ne opravdava.
 
Mozda je i do šina, mada cisto sumnjam, jer gura na veće obrtaje a na male staje,jbm ga... Mora se polako. Jel kosis 1. Ili 2.?
.Ja sa seckom kad radi nemam problema, ali imam kad je isključim, i prebacim klapnu. Nabije mi izmedju slamotresa I zadnjeg lima od repa. Produžili malo zadnji deo, ali opet isto. Isti slučaj i u pšenici kad je kosim do zemlje (mada to ne radim) mnogo mase, I ne stigne da izbaci.
 
Danas skidana beluga sa 8,5kj 12600 kg ,izgledala bolje ali ne curi,a to što je nacurilo začuđujuće dobro izgleda.Jednostavno fali mahuna,a i sejana je na 70cm prvi(i zadnji)put otkada uopšte sejem soju.Sreća pa će 37rsd/kg sve nadoknaditi
 
Danas najeb sa zemljom... Sve reko nije strašno to što malo uvati heder i tako narokam pun bunker, 4+ tone. Kada sam krenuo da kipujem, nije izašlo možda 500 kg kad blokira spirala i pukne sigurnosni šraf. Nema teorije da je mrdneš. Šibaj bato 4 tone iz bunkera napolje, otpao sam...
Od danas ako uhvatim šaku zemlje na heder stajem da skidam...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Po meni nemoze biti nikako isto.Ja sam sejao 2-3god na 70 uvek sam manje imao.
Sporije zatvori redove,manje biljke ostanu zasencene,...
Kod nas neki cak seju i suncokret na 50cm
 
Nazad
Vrh