paorpaor
Član
Mi soju sejemo na max 4 cm dubine, Vi to sahranjujete.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad je zemlja hladna, odnosno noci hladne tu vec dolazi do problema. Ukoliko je kasnija setva i toplo vreme i zemlja, ima da izadje i sa 10 cm i to za 7-8 dana. Veruj mi znam sta pisem.Zabodi je kod nas u ovaj naš černozem na 7-8 cm pa ćeš da vidiš kada će da izgura napolje.
Na istoj parceli Rubin tera prvi trolistak a Apolo kilavi. Sacekacu jos koji dan i videti dali ce se stanje popraviti. Kakva su vam iskustva sa Sojom koja ima losu energiju u nicanju, imali tu prinosa.
Ako se ostavlja soja za seme ne bi trebalo da bude presusena u zetvi.Mislim da je to glavni razlog lose energije.Prosle godine su mnogi vrsili soju sa 10-11% vlage i ostavljali za seme.Nice ona,ali sigurno ce bolje nici ona sa 13,5-14% vlage.
Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Bili danas u obilasku iz NS instituta, kontatacija je da otezano niče zbog loše energije koja je 73 a klijavost mog Apola je 79. Stanje se popravilo u ova dva dana tako da ćemo sačekati još koji i onda odlučiti daliće se presejavati.Što se tiče prinosa energija semena nema uticaja ona je bitna samo za nicanje.To i mene zanima ista stvar i kod nas sa apolom a i sa nekom drugom sortom ako je prinos losiji 10-15% ne bi ju pretamburo ali jel netko zna moze li biti vise 20-30%???
Bili danas u obilasku iz NS instituta, kontatacija je da otezano niče zbog loše energije koja je 73 a klijavost mog Apola je 79. Stanje se popravilo u ova dva dana tako da ćemo sačekati još koji i onda odlučiti daliće se presejavati.Što se tiče prinosa energija semena nema uticaja ona je bitna samo za nicanje.