Zavrsio i ja sa sojom. 5 sorti soje, od toga 2 nikad vise.
Baza je bila Fantast i Trijumf, bilo je za probu Wendy, P.... i Belga. Odbacujem Belgu koja je bila na jednoj parceli od 3 kj jer je prva u ataru pozutela, bila niska i dala je prinos od samo nekih 1100 kg/kj.
Fantast setva od 25 Aprila pa do jedne parcele 11 Maja. Na svim parcelama koje su imale nizi teren na jednom kraju tu je odlican prinos dao dok u ravnom terenu ili blagom bregu, puko je skroz, izgoreo ko da je predjeno brenerom preko.
Nije pomogla ni kasnija setva od 11 Maja Fantastu, takodje los prinos sa podgorelim biljkama i sitnim zrnima a prasine kao nikad do sad. Dakle otpada i Fantast.
Kasnija setva mnogo bolja od ranije (samo nekoliko parcela iz ranije setve su bile izuzetak pa donekle mogu da se mere sa ovim iz kasnije setve) pa makar neko pomislio da ne znam sta pricam.
Setva Trijumfa od 11 Maja pa sve do 19 je bila odlicna za ovu godinu, gledajuci kakvo smo vreme imali, prinosi od 1600 kg do 2000 kg/kj.
Wendy setva 19 Maj samo na 3 kj, prinos oko 1800-1900 kg/kj nisam siguran jer sam ostavio za seme a jos nisam selektirao.
P..... je bio posejan 20 Aprila na samo jedan kj i tu nije bilo dovoljno semena pa po sredini sam nastavio sa Fantastom.
Prinos nije neki ali dobice i sledece godine sansu.
Par slika iz predhodnih dana.