Zna se,92 procenta...Jel se zna koja je klijavost.
Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zna se,92 procenta...Jel se zna koja je klijavost.
Prvenstveno bih Valjekvu I Maximus. Ne znam kako bih se Belga kod mene pokazala, ali videću pa se javim. Čija je to sorta i koja je grupa?Imam ja belge,1.5 t,klijavost 92 procenta..
Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока
Prva grupa zrenja,Cosun Seed,stabilna,rodna,ne poleze,prvi sprat mahuna na dobrom odstojanju od zemlje,pogodno zbog kombajniranja,grana se dibro,krupno zrno.Prvenstveno bih Valjekvu I Maximus. Ne znam kako bih se Belga kod mene pokazala, ali videću pa se javim. Čija je to sorta i koja je grupa?
Kolega na koji medjuredni razmak si je sejao i koliko je bilo padavina kod vas?Belga 2017. na jednoj parceli-1.400 kg/kj što je i rekord. Najgore Valjevka prošla.
Kada kazem pogodna za kombajniranje mislim na to da prvi red mahuna nije previse blizu zemlje,zbog gubitaka u vrsidbi,bila je 2016 na istoj njivi sa maximusom i angelom,najujednacenije je uzrela,nista se teze nije kombajnirala,a prinosom je ove dve pobedila,sa 2850 kg po kj u istim uslovima.A 2016? I ovaj što je išao sa presom posle sve je jaukao... Prošle godine je sve otišlo u majčinu, ja gledam normalnu godinu...
To je druga strana price,ako mi naplati 5000 po kj,zasto bi ja brinuo.Svaka čast. Sazreva i kod nas ona ujednačeno ali zrno i mahune budu suve a stablo zeleno i žilavo. Bukvalno stane izmedju lanca u grlu i bubnja (tu gde se nalazi skupljač kamena) i dok se ne nakupi puno mase tek onda uleti u bubanj i tako onda i busen izadje nazad na otkos... Isto se ponaša i Rubin. Nisam nikad sejao te dve sorte ali sam ih radio dosta uslužno. Dobre su i jedna i druga što se tiče roda, ali kod nas ih seju samo oni koji plaćaju kombajniranje i bole ih kako se kombajn ponaša...