E neki su se smejali i podjebavali kad je kolega Minđušar pričao o setvospremiranju na 3-5cm i vuči setvospremača od 5-5,5m (ako se dobro sećam) sa 90ks, neki se takmiče ko će dublje da zakrkaju setvospremač, kao da će krompir da seju, prvo gaženje tojest ravnanje oranja se radi malo dublje (10-12cm) i to ako je oranje jako neravno a kad je oranje složeno kao ove godine onda ravnanje može i pliće da se odradi. Ja sam 70% pripreme i prvog i drugog gaženja odradio sa tupanjčevom lakom drljačom (jedan red rotora), dupli točkovi i vodim računa o objašavanju tragova, setvospremačom odradio razore i uvratine i do komšija gde je trebalo zbog razora i videli ste u temi kukuruzi kako je niklo a njihovu pripremu sam odradio sve sa drljačom sem razora i uvratina.Isto važi i za teške i poluteške drljače, netreba se krkati do grede pošto su ti klinovi visoki, sad imaju rotore pozadi i treba ih malo poplićiti da neidu duboko.Da dodam, nije ni sve u brzini pripreme tipa 14-15km, nisu to trke, 11-12km predsetveno sasvim dovoljno, uskladiti širinu vučne mašine sa pogonskom i dobićeš i bolju iskorišćenost mašina, manju potrošnju , veći učinak i kvalitet.