DusanA
Član
Posejana danas Wendy, izaslo oko 52 kg po kj. na 50 cm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa gde si ti čika ACO da ti rođaci javljaju???
- - - - - - - - - -
To je ondak neka sitna Savica...
Ja kad sejem neku veću parcelu i kad završim...čeprkam već taj prvi prohod jel niče... Sad ću ovih dana da kopkam prstima redove svaki dan,nemogu da dočekam da nikne a ne komšiluk i rodbina da mi javlja...Živim u Mitrovici, a grunt je u obližnjem selu Noćaju,dedovska kuća.Sad služi kao vikendica.Kad dođem prvo jedan ključ.pa kapiju otvaraj,pa drugi ključ,pa otvaraj prozore...Ni mačeta ni kučeta,a ni komšinice!
Sto se tice dubine i ja sam pristalica kasnije i dublje setve kad je zemlja dovoljno topla!Seje se Trijumf pri brzini od 8.2 km/h na dubinu od 6 cm, razmak u redu 3.5 cm.
Mnogi kod nas seju u trag sa diskosnim sejalicama i nikne i tamo...Soja posejana 06 04 danas obisao nikla oko 80% ali nije nikla gde je preduboko i gde je gazio tocak po redu kad je valjano. kopao sam tu gde je gazeno i negde ima klice a negde nema.Pitao bi iskusne poljoprivrednike dali ce nici i tamo gde je trag od tocka.
Čika ACO jesam dobro izračunao 1.932 ektara.Baci rođaku bar kredu na televon...