Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
A da ne bi bilo sve tako jednostavno propao lezaj u zadnjem tocku od kombajna. Toliko nam se svidelo menjanje lezaja da smo promenili i u onom drugom tocku i to sve na njivi u mraku.
На путу према Кикинди лед овршио соју,за пола сата човеку 4 кј. остала само слама.
Растур 99,9%
Ломњено зрно 30%
Примесе 0%
На 500 метара даље мој сунцокрет,незнатна штета,можда 2-3% !?
Ne daj ti Bože nikom ovakav scenario,a može se desi svakom od nas...To je bio dobar led ako je uspeo kako kažeš tako da je omlati,pitanje je dal je i osigurano pošto je to poslednja stvar u proizvodnji na koju se odlučujemo...
Danas skinuto 2.5 kj Trijumfa sa parcele od 5 kj
Tu imam jos 2.5 kj Fantasta koji jos nije potpuno sazreo!
Bez zrna djubriva, sejano na 50 odnosno 4,4 cm 18 Aprila, vlaga 10.2% primese 3.2% prinos 2312 kg/kj
Sta god da je bilo predpostavljam da je neki standard tj prosek djubriva...I ove godine imam isto soje po kj kao i oni koju su djubrili cak je jedan prijatelj bacio 150kg neke mesavine u prolece i dobio manje soje nego ja.Po meni eventualno Map u jesen na nekoj losoj zemlji i to nekih 50-70 kg po jutru.