MOMOSARIC
Član
Ranije dok se stizalo a ovo sam negdje na nekom forumu procito.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
haha,baš je juče bila takva temaRanije dok se stizalo a ovo sam negdje na nekom forumu procito.
Pola nepismeno
Fali ti : "jel" ... "treba ja da te učim"..
Pravilno je i ovako kao sto je Vlada napisao. Ocigledno je da recenica koju sam podvukao nije pitanje, vec konstatacija. Zato ovde nije ni potrebna upitna recca ,,li'', kao ni znak pitanja. Jedino je suvisno boldirano ,,ja'', zato sto iz ,,ucim'', koje je u prvom licu jednine imam lice subjekta. Izvinite za off.Kad smo vec kod toga, na kraju recenice ide tacka, treba ja da te ucim.
lepo mi je rodia soja pa me bole uvo za pravopisPravilno je i ovako kao sto je Vlada napisao. Ocigledno je da recenica koju sam podvukao nije pitanje, vec konstatacija. Zato ovde nije ni potrebna upitna recca ,,li'', kao ni znak pitanja. Jedino je suvisno boldirano ,,ja'', zato sto iz ,,ucim'', koje je u prvom licu jednine imam lice subjekta. Izvinite za off.
P.S. Kada koristimo skraceni oblik od ,,je li''(koji je skracen od ,,jeste li''), odnosno ,,je l''', pisemo ga spojeno samo u jednom slucaju, i to onda kada ga koristimo kao uzvik.
,,Rodilo mi je 3t soje ko KJ.''
,,Jel'?''
U ostalim slucajevima(kada postavljamo pitanje), pisemo odvojeno:
,,Je l'' ti lepo rodila soja?''
"Je l vidis kakvo je znanje potrebno da se ide u kafanu?"
(Film: Lajanje na zvezde)
Vidim da sam se zezno ,nego kod nas je mera meter,a mnogi nerazumu pa ajd da napisem u kg,no dobro razumeo je ko je hteoSvaka ti čast . Meni rodio 10 puta manje