Kolika je bila soja i kojom dozom?
Isao sam pola kilograma sa 3litre acetohlora na 2hetara,kada su se tek nazirali redovi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolika je bila soja i kojom dozom?
Tako sam i ja mislio,do prve troliske,a pre kišeJa sam al u krompiru...... Mislim (ali samo mislim) da bi moglo i u soji do recimo prve troliske sa manjom dozom kao što preporučuju u krompiru.
Hoćeš sliku ogleda senkor+mont a soja nikla?Dali je neko koristio metribuzin (Sencor ili kopije) kada je soja već nikla???
Voleo bih da ti rodi toliko ali realno to je jako teško,budi zadovoljan sa prinosom od 3,5-4t/haOvo je slika od pre dve nedelje.Kažu mi da je sad tri puta gušća i veća,cenim da će biti 5 tona po ha.Ovde na 2 ha ću znači morati kamionku da angažujem na jjesen.Uslikaću je ponovo ovih dana.Šteta što nisam blizu NS sreza da uslika i soju od jednog viđenijeg našeg forumaša..
svi prskamo posle setve,jel vredi prskati pre setvospremanja pa tek onda sejati?
Nisam jedini koji o tome razmišljaApsolutno vrijedi , ja ću tako raditi sve više i u kukuruzu i u soji .Time izbjegavaš rizik da nebude kiše poslije , važno je spustiti herbicid na dubinu kljanja korova a to je najčešće oko2-3cm .
Kod površinskog prskanja metribuzinom prije nicanja ako dodje kasnije nakon nicanja jači pljusak metribuzin sa zapljuskuje na list i dodje do jakih i dugotrajnih ožegotina , a tek prskati nakon nicanja mislim da nije pametno .
Jel i sa metribuzinom,kao i sa trifluralinom,posle inkorporacije bi valjalo čekati desetak dana sa setvom?Apsolutno vrijedi , ja ću tako raditi sve više i u kukuruzu i u soji .Time izbjegavaš rizik da nebude kiše poslije , važno je spustiti herbicid na dubinu kljanja korova a to je najčešće oko2-3cm .
Kod površinskog prskanja metribuzinom prije nicanja ako dodje kasnije nakon nicanja jači pljusak metribuzin sa zapljuskuje na list i dodje do jakih i dugotrajnih ožegotina , a tek prskati nakon nicanja mislim da nije pametno .