Neka slika sa terena.
1 slika, sa leve strane komšijina soja (4-5 slika) neznam koja sorta (mislim da je dukat) a sa desne strane moja soja sorta sava (2-3 slika 7kj) u Srbobranskom ataru, uspeo sam da nađem po koju zreliju mahunu pa sam slikao krupnoću zrna, koliko je to sad merodavno ali obećava lepo krupno zrno, što se tiče visine biljke tu je negde oko 80cm komšijina a moja oko 100cm, broj mahuna od 10-12 ( manji broj) pa do 35-36 komada po stabli od 1-3 zrna po mahuni pošto sa 4 zrna nisam ni tražio a ni video, ovo važi i za moju i komšijinu soju a gledao sam i druge zelenije i veće i na 50cm sejane red od reda moja je na 70cm i svugde je broj mahuna približan bez obzira na sve navedeno, da dodam prosek mahuna po stabli je odokativno 25-27 komada.Inače taj deo atara je dobijao malo manje kiše nego naš i od moje kuće je udaljena 15-16km.
6 I 7 slika je iz našeg atara isto sorta sava (10kj) samo je na oko malo bolja od ovih prethodnih, visine oko 120cm i ima malo bolji prosek mahuna po stabli oko 30- 32kom i imala je i više padavina i za nijansu je zelenija od predhodne.
- - - - - - - - - -
Neka slika sa terena.
1 slika, sa leve strane komšijina soja (4-5 slika) neznam koja sorta (mislim da je dukat) a sa desne strane moja soja sorta sava (2-3 slika 10kj) u Srbobranskom ataru, uspeo sam da nađem po koju zreliju mahunu pa sam slikao krupnoću zrna, koliko je to sad merodavno ali obećava lepo krupno zrno, što se tiče visine biljke tu je negde oko 80cm komšijina a moja oko 100cm, broj mahuna od 10-12 ( manji broj) pa do 35-36 komada po stabli od 1-3 zrna po mahuni pošto sa 4 zrna nisam ni tražio a ni video, ovo važi i za moju i komšijinu soju a gledao sam i druge zelenije i veće i na 50cm sejane red od reda moja je na 70cm i svugde je broj mahuna približan bez obzira na sve navedeno, da dodam prosek mahuna po stabli je odokativno 25-27 komada.Inače taj deo atara je dobijao malo manje kiše nego naš i od moje kuće je udaljena 15-16km.
6 I 7 slika je iz našeg atara isto sorta sava (10kj) samo je na oko malo bolja od ovih prethodnih, visine oko 120cm i ima malo bolji prosek mahuna po stabli oko 30- 32kom i imala je i više padavina i za nijansu je zelenija od predhodne.