To uopšte nije smešno šta su uradili...O tome sam i pričao a evo i živi dokaz da to niko ne svata ozbiljno.Браћала, па и они јадни морају да једу нешто и да спемају рану за зиму
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To uopšte nije smešno šta su uradili...O tome sam i pričao a evo i živi dokaz da to niko ne svata ozbiljno.Браћала, па и они јадни морају да једу нешто и да спемају рану за зиму
Ima jedan problem u postrnoj kada se seje žitnom sejalicom a to je dubina setve,ako nema zalivanje rizik je prevelik .Ta posejana žitnom teško da uhvati vlagu za nicanje. Pratio sam postrnu setvu već nekoliko godina unazad i ne bih se složio sa tobom u vezi žitne sejalice naravno pišem o setvi bez zalivanja.Ja mislim , a tako i radim, da je bolje sejati na 50- 45 cm ili sa zitnom nego na 70 cm.Vise puta sam sejao sve tri kombinacije,najbolje se pokazala kombinacija sa zitnom u postrnoj setvi .Ajd`
da ne razlazem zasto
Ima jedan problem u postrnoj kada se seje žitnom sejalicom a to je dubina setve,ako nema zalivanje rizik je prevelik .Ta posejana žitnom teško da uhvati vlagu za nicanje. Pratio sam postrnu setvu već nekoliko godina unazad i ne bih se složio sa tobom u vezi žitne sejalice naravno pišem o setvi bez zalivanja.[/QUOT
Sve je to relativno, jer kada na forumu spomenes zitnu, svi misle na IMT, ali ima i drugih sejalica, hvalim te Boze, a sto se tice valjanja, ta operacija ne sme valjda nikada da izostane.
Sta da ti kazem, kise nikad vise, svaki dan je padala po malo, taman da nemozes nista da radis...Sta si ti brete cekao do sad?,pa nije to kukuruz pa da se lako skida trava, a jos I gusi soju.
To ide bez problema.Danas sam i ja moje postrnuše oprskao sa fuzilejdom+basfoliar+bioplanta,na jednoj parceli dosuo u sredini gde mi se nije svidelo i benmtamark,to mu je od mene do žetve pa kako bude. Prskao sam i proso koje sam sejao postrno i generalno imam utisak kada posmatram te 4 parcele da im jako fali hrane-Ja sam đubrenje izostavio ali mi pada na pamet pošto imam oko tone eurofertila NP 20:20 da pospem 100 kg po kj pa šta bude.Šta mislite o tome?Au **greška mu, pa sa cim mislis da prskas?
To ide bez problema.Danas sam i ja moje postrnuše oprskao sa fuzilejdom+basfoliar+bioplanta,na jednoj parceli dosuo u sredini gde mi se nije svidelo i benmtamark,to mu je od mene do žetve pa kako bude. Prskao sam i proso koje sam sejao postrno i generalno imam utisak kada posmatram te 4 parcele da im jako fali hrane-Ja sam đubrenje izostavio ali mi pada na pamet pošto imam oko tone eurofertila NP 20:20 da pospem 100 kg po kj pa šta bude.Šta mislite o tome?
Au bem ga, jel ti gledas samo slike?Au **greška mu, pa sa cim mislis da prskas?