Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
El to sa zitnom korpom?Zavrsio sa svojom Sojom za ovu godinu... Cudno koliko je zelenih listova na jednoj parceli bilo a zrno suvlje nego na parcelama gde nije bio list jedan!!! Jos samo usluge i gotovo za ovu godini sa kombajniranjem...
El to sa zitnom korpom?
Danas urađena moja soja, prosek 17 meteri po jutru.
Nema sanse da razmak izmedju redova utice na prinos soje.Nema sanse.
Zato što ako postigneš sklop na 70 dobićeš rod a ako ga na 50 prebaciš imaćeš siromašnije spratove, i opet ćeš biti na istom... Imaćeš samo više slame, ako ti to nešto znači...
Ciro po toj logici oni koji soju seju zitnom sejacicom(bilo je takvih slucajeva kod mene,samo svaku drugu lulu zatvore) oni bi imali 4t/jutro.Soja je specificna biljka,nije sve u visini biljke,vidjao sam soje nenormalne visine ali isto tako na tim sojama razmak izmedju mahuna je ogroman.Evo bas ovih dana kosim valjevku,kad bi je video rekao bih nema sanse da bude 15 metara,ali kada se doveze na vagu ono ispadne 24,5 metara po jutru.Niska sorta prepuna mahuna pa jos zrno dobro naliveno.Sejao sam soju i na 50 cm i na 70cm ali i u duple redove razmaka 10 cm a izmedju redova 60 cm i sve je to isto veruj mi .Imam sasvim dovoljno iskustva da ti to kazem
To vi Crepajci kukate kad nema kise jer JAKO patite za bogatstvom...CE da je doktoriras ti kad zapece samo malo tamo kod vas,ima da bude kuku majko....
Problem nastane jer svi koji seju na 50 nevode racuna o broju biljaka po hektaru i poseju gust sklop.Ove godine istu gresku prave kod nas soja na 50 je manji rod izbacila.Svake godine se oko žetve soje javi priča da je sigurno bolje na 50 cm . Većini se učini kad vide soju bez listova na 70 cm da je tu puno praznog mjesta i da je mogao još jedan red izedju ladno . Kad dodješ u julu il avgustu na njivu nema šanse da pogodiš koja je na kolko sijana. Što kaže kolega probavao sam više puta i prinos bude isti ili skoro isti a lakše raditi .