topalovic
Moderator
Galeb se dobro grana...Koje se sorte soje najvise granaju,ja je sejem na 70cm razmaka pa mislim da to ima uticaja i posle na prinos
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Galeb se dobro grana...Koje se sorte soje najvise granaju,ja je sejem na 70cm razmaka pa mislim da to ima uticaja i posle na prinos
E puno ti hvala kolega tacno si shvatio sta sam hteo da pitama sta mislis da uradim ovako zatvorim vlagu polovinom februara i negde pocetkom aprila oprskam totalom to sto je izaslo,posle desetak dana setvospremac i sejanje?
Grunt ako već seješ 18-20 aprila pripremi zemlju za setvu što ranije (može i početkom aprila da bi što više trave izašlo) pa posej i sačekaj pred nicanje soje i onda raspali totalom tu završavaš sa većim delom korova.Posle nicanja soje kad bude imala 1-3 troliske radiš korekciju (to znaš).Posledica se neboj jer se total brzo razlaže bitno je da gajeni usev nije izašao ili počinje da izlazi.
Pre par godina sam jednu parcelu soje prskao totalom zbog velikog napada palamide neposredno pre samog nicanja. Neke su biljke čak već i zemlju pridizale, ali ni na njima nije bilo oštećenja.