Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo bacili po 100 kg npk i zatvorili sa lakom drljacom. Sejacemo 16 kj soje.

Ja sam zaorao 200 kg/kj ruske 3x16za soju,a sad sam skoro bio na nekom predavanju i kazu da se za soju netreba zaoravati zato sto ima plitak korenov sistem.Videcu sta ce biti,neka joj je bog u pomoci.

Mislim da je ovo drugo:ppozdrav:

LJudi koliko bacate semena po jutru,ja sejem na 70cm razmak redova,60-70 kg po jutru a cuo sam da bacaju i po 45-50kg

Sve zavisi od krupnoće semena. Moje lično iskustvo sa semenom Dukat je pokazalo da bolji rod gde sam posejao 45kg po jutru od onog dela gde sam isejao 50kg. Sve je bilo na istoj parceli.

Iskreno neznam na koliko je razmaka u redu ,nemam ni semu na sejalici za setvu soje,mi to ovde sejemo na kilograme po jutru .Na 70 su redovi.

Sejem sa nodetkom nastelujem je na najgusce, cini mi se 3b.Mogao bi ja da je nastelujem na manje, ali neznam zbog soje kakava bi mi bila,posto sejemo tako otkako sejemo soju,mislim tata mi je tako radio,a ja tako nastavio,prosle godine sam imao rod od oko 2100kg prosek a bacio sam 70kg po kj semena.

E vidiš i ja isto sejem nodetkom, i ovo godine ću sejati isto savu, pa se razmišljam na koji razmak da sejem, dal na 2,6 il na 2,8... Hvala u svakom slučaju na odgovoru.

Ja ove godine prvi put sejem soju medjuredni razmak ce biti 50cm a medju biljke 4,5-5cm planiram tako ce izaci 400 000-450 000zrna po ha to je optimalno ne?

Ljudi ove nase price o 0.2cm mi deluju samo kao teorija,jos mi u stanu stoji semenska soja deklarisana i nigde ne pise broj zrna samo masa u KG...

Ja ove godine prvi put sejem soju medjuredni razmak ce biti 50cm a medju biljke 4,5-5cm planiram tako ce izaci 400 000-450 000zrna po ha to je optimalno ne?
Takodje sejem soju na medjuredni razmak 50 cm sa 5 baterije a razmak medju biljke na 4 cm mada za Balkan se preporucuje oko 450.000 zrna po ha a to je razmak od 4.4 cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh