Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek postoje izuzetci.Moj komsija na 3 duluma 1300 kg. i to ove godine kad smo svi propali .Evo jedne njegove stabljike iscupane pre mesec dana.
2iloh2h.jpg
14o5cgj.jpg

Eto sad,a ja sa covekom vec tri godine imam dosta dobru saradnju.To je ono:kad zaseru u svom kraju sa svojima,tada idu dosta dalje i trude se da budu ok (i da se ne sazna sve i svasta) da bi i dalje radili.To je valda pravilo medju svim tim velikim firmama,zadrugama,udruzenjima...

Osim zeta sa dva drugara,niko od proizvođača koji radi bar 30kj neide kod njih,isto što neidemo ni na našu benzinsku,meni je posle 4 boš pumpe koje su crkle od kamenca,koji je karakterističan za vodu a ne za D2,još i priprećeno,rečima "bolje da ćutiš,da ti ja nešaljem moje ljude",na šta sam ja njemu odgovorio da troši na lekove što više

to za pumpu u Budisavi je ona jedina koja potoji? Ja sam jedno vreme od njih uzimao naftu i bilo je sve ok, barem kod mene

Odličan link i kvalitetni nezavisni ogledi su uvjek dobro došli.
Šta reći : nastranu agrotehnika , djubrenje , tip zemlje i sorte , sve su to nijanse , rasturio je Vršac zbog količine padavina.

Ljudi jel ima negde i po vasim atarima da jos nije skinuta soja? Da sam slikao stavio bi u temu Nikad ovako!
U Cicijevom ataru ( znam coveka) jos nije skinuta soja sa jedne parcele! A kad ce i sta ceka, niko ne zna?
Covek je ziv i zdrav, video sam ga pre neki dan!

Ratari teo bi da sejem soju pa da je ekstrudiram za stoku.koju mi vi sortu preporucujete za moj kraj?.nisam to nikad sejao.na jednu njivu sam bacio 150 kila map i jos kolko da joj bacim ureju il kan upitanju je 90 ara. dali se ona prska u cvet?

Ratari teo bi da sejem soju pa da je ekstrudiram za stoku.koju mi vi sortu preporucujete za moj kraj?.nisam to nikad sejao.na jednu njivu sam bacio 150 kila map i jos kolko da joj bacim ureju il kan upitanju je 90 ara. dali se ona prska u cvet?

Ako jos neko seje u tvoj kraj proveri koju,ja mislim od NS hibrida prosla bi I grupa zrenja.Tesko je naslepo odgovoriti ja bi bacio pred setvu AN-100 ili KAN 150 a neprska se kao pasulj u cvetu cak sta vise nedira je ni u skladistu nista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh