Pa dobro,što si besan?.Soja je takva,sa njom se nikad nezna........Realno 16 meteri po jutru. To ti je realno !!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa dobro,što si besan?.Soja je takva,sa njom se nikad nezna........Realno 16 meteri po jutru. To ti je realno !!
-Zašto se radi zimsko oranje a ne prolećno?Mada i prolećno ima mnogo prednosti u odnosu na zimsko.Normalno da netreba bubati neke formulacije đubriva koje nemaju veze sa mozgom ali zaorite i 3*15 pa ćeš videti razliku i dali treba đubrenje ili ne.treća stvar prijatelju vlaga vazduha mora biti preko 70%.Pozdrav
Zelena gnojidba mislim da se radi u voćnjacima a ovako da izgubiš jednu godinu samo zbog gnojidbe po meni je bezveze.Dal bi bilo dobro soju posijati negdje pocetkom 6og mjeseca pa je zaorati pre jeseni za zelenu gnojidbu?
Zelena gnojidba mislim da se radi u voćnjacima a ovako da izgubiš jednu godinu samo zbog gnojidbe po meni je bezveze.
pero tamo rodi i bez vestacko samo da je posejes i da se resimo ambrozijeDa se samo nadovezem na ovu pricu o azotu u soji. Prosle god. sam radio jednu parcelu koja je je bila u zakup kod nekog ko u vise navrata nije ni pokosio soju od korova, dakle na sve je to licilo samo na njivu nije. ( Clan Petru sigurno zna parcelu jer nas izdvoji samo jedna parcela). Stoji to da jos se nisam resio Ambrozije skroz tamo.
Sve u svemu hteo sam samo reci da prosle god. sam bacao 200 kg. ureje po kj. jer vec godinama ta parcela nije uopste djubrena i posejao sam soju na 70. Rod je bio bar za mene neocekivan od 2100 kg po kj.
To si sad ovdje reko i nemoj nigdje vise. Ispast ces ....... da ne napisem sta.
Zelena gnojidba je za polj.povrsine zakon.
Ja vec 2 godine na svakoj parceli vrsim zelenu ali ove godine sam mislio na dvije parcele sa sojom icci.
samo mogu reci da je sjetva nakon siderata i urod kultuure mnogo bolji nego kada nema istog.