Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bećarina pusta je napisao(la):
Čuj to je malte ne nikakav trošak (bakterizacija, jel), ali on sebe opravda sigurno. Kolki prinos soje ostvaruješ po jedinici površine?

I čuvaj se "tavanuše". Inspekcija takve jako voli. :osmeh:

Cuj, ne znam koliki je to trosak, al to kod nas nitko ne radi... A svi mi volimo "tavanusu", jer mi s 6 jutara soje inspektorima nismo zanimljivi...

Prinos smo ove godine imali 31 metar/ha u prosjeku. Mislim da tu nema puno mjesta poboljsanju...

todor je napisao(la):
ovakvo seme nemaš jel si čuo za zp lana
Nisam čuo kolko taj može da rodi i koja je grupa zrenja?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235084392[/time]_________________________________________________
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235084338[/time]_________________________________________________
jaroslav je napisao(la):
sandore koju sortu soje sijes??
Sejem balkan i galeb i sad nešto razmišljam da probam mimu

2 grupa zrenja a rodi i do 6t po hektaru ja je sejem već 5 godina i extra je za krave i svinje jer nema prženja
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235084522[/time]_________________________________________________
2 grupa i rađa do 6 tona po hektaru i nema termičke obrade

da nisi ti pogresio 6t malo mi to izgleda nemogucim ja ovrsim do 400 kj godisnje soje sto moje sto usluzno ali jos takvi rezultati tu nisu postignuti mada imamo odlicne njive za soju najveci prinos je 2700kg na kj sto je po ha=4725 to je neki maksimum bilo bi lepo da tolko rodi odmah bi vas vodio na :ppozdrav:

ervin je napisao(la):
da nisi ti pogresio 6t malo mi to izgleda nemogucim ja ovrsim do 400 kj godisnje soje sto moje sto usluzno ali jos takvi rezultati tu nisu postignuti mada imamo odlicne njive za soju najveci prinos je 2700kg na kj sto je po ha=4725 to je neki maksimum bilo bi lepo da tolko rodi odmah bi vas vodio na :ppozdrav:
Što je mnogo mnogo je slažem se sa Ervinom :ppozdrav:

e pa vidiš ja je sejem svake godine i nešto ostavim za mene a nešto i prodam kao seme

Ja sam negde procitao pisao jedan profesor nas,da psenica posejana posle useva soje ne iskoriscava taj azot u zemljistu sto je ostavila soja negde do pocetka juna kad joj potrebe za azotom skoro i ne trebaju.Dal je to tako ili nije iz nekog iskustva ne mozemo reci jer psenica posejana posle soje uvek izgleda u dobroj kondiciji.
mladen je napisao(la):
posle soje naj isplativije je sijat psenicu jer ona naj bolje iskoristi taj azot

Galeb je odlična sorta sa stabilnim prinosom.
A ta priča o soji, koja se ne peče, prolazi kod goveda i svinja, ali kod manjih kategorija životinja, kao što su pilići i koke nosilje, ne prolazi. :D

ha ha pa moj komšija uvek nju koristi baš za farmu koka i pilića i prezadovoljan je ali on seje soju na oko 100kj i sve ostavlja

Ma lupeta, Šandore, i to previše.

Možda samo ako soju ekstrudira, pa jedino tako može za piliće da upotrebi...

Kakva su vasa iskustva u suzbijanju rizomskog divljeg sirka u usevu soje?
Da li mogu sa velikom sigurnoscu da racunam da ce neki od herbicida kao sto su Focus ultra, Fusilade forte, Gallant super ili neki drugi potpuno eliminisati sirak?

U to budi siguran, samo treba da se pridržavaš upustva što je napisano na herbicidima

Najjeftiniji iz te grupe herbicida je Titanic i veoma je efikasan! Jedino kod zubace se bolji pokazao Gallant Super a za sve ostalo su jednaki! Te herbicide koristim i u repi i u suncokretu!

Za suzbijanje divljeg sirka u soji, krompiru, pasulju i secernoj repi koristim Gallant super i
mislim da je najbolji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh