Soja 2008

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
soja slikana danas sutra cu je prskat fokusm ultra

Soja sorta Galeb, počinje da cveta.

Šteta samo što nisam uspeo i drugi put da je kultiviram.

Kakva je situacija sa sojom po ovim vrućinama, dali će biti kakve zarade na njoj? :bravo:

Soja za sada izgleda fenomenalno :D, mada sam primetio da ponegde odbacuje donje listove.
Čini mi se da se jedino suncokret i soja dobro "drže".
Kukuruz je počeo da podgoreva, onaj oskudnije đubren. ::lose::

ljudi moj stric radi u italiju i tamio su kombajnirali zito odmah balurali i u roku od 2 dana sejali soju...kaze nema kise ...seljak zzove institut i ceka na pocetak njive...oni dolaze stavljaju pumpe namestaju puzeve koji prskaju do 150 metara on samo gleda oni sat vremena dobro navodnjavaju i nema da se susi...znaci dve kulture za jednu godinu ... a soja je porasla isto kao i ova nasa a sad sejana... pa vi vidite dal se isplati...i da nafta je tamo 1.80 evra a za seljaka 0.80...ljudi cuvaju seljake a ovde kod nas vidite kako je... ::lose::

Soja danas...

Pogled sa puta...

Ali, manjak vlage ipak ostavlja trag. Donji listovi se suše i otpadaju...

evo i moje soje slikana juce primjetio sam da je se pojavila plamenjaca pa sam danas uzeo ridomil gold pa cu je sutra naj vjerovatnije prskat

mladen je napisao(la):
evo i moje soje slikana juce primjetio sam da je se pojavila plamenjaca pa sam danas uzeo ridomil gold pa cu je sutra naj vjerovatnije prskat
Bitće kod tebe lepe šunkarice :ppozdrav: :haha:

Super!

Koje sorte seješ?
Opiši nam malo agrotehniku koju primenjuješ.

Ja sam ove godine sejao Galeb, i za sada izgleda odlično. Košnja će biti, nadam se, krajem nedelje, ili početkom iduće.

Kada dođemu Debeljaču kod Olas Imreta po premikse, javiću se. Trebalo bi da :ppozdrav:.

sad sam stigo kuči s njive danas sam pokosio 15 lanaca soje kad budem imao malo više vremena onda ću više da budem na ovom forumu.izvini što te pitam odakle si Branko?ako dođeš u debeljaču obavezno mi se javi

koja ti je sorta soje kako to da su zrele kod mene se jos zeleni
:sreca:

Možda je posejano na peskovitijem zemljištu, pa je ranije sazorila.

novii je napisao(la):
Možda je posejano na peskovitijem zemljištu, pa je ranije sazorila.
Pesak je kodnas i oko Vrsca. Kodnjega je slatina.
Ajd molimte spoj profil korisnika sa predstavljanjem jer kad ocu da pogledam "skim imam posla" trebam burlat po forumu :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh