Slobodna diskusija o traktorima

Што би рекао хер жика " јеси затегао точак"...
b7fae8d8521e6f5795e98089b4d823f9.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Da li imate preporuku gde raditi mašinsku obradu motora, u pitanju je Belarus 1025?
Zvao sam Puškaša iz Kule ali idu na godišnji odmor.

Kako se pravilno kaci gornja traktorska poluga(toplink)?

Da li ovako sa telom poluge na dole, ili kontra, da kugla bude na donjoj strani? Kod nas su misljenja jako podeljena i uglavnom svi kace sa kuglom na dole.
Ja kacim ovako, da bude isto kao i donje poluge a svi me ubedjuju da gresim.

Kako se pravilno kaci gornja traktorska poluga(toplink)?

Da li ovako sa telom poluge na dole, ili kontra, da kugla bude na donjoj strani? Kod nas su misljenja jako podeljena i uglavnom svi kace sa kuglom na dole.
Ja kacim ovako, da bude isto kao i donje poluge a svi me ubedjuju da gresim.

• Smer tela poluge: Telo toplinka sa navojem nema strogo propisanu stranu gore-dole sa aspekta mehaničke nosivosti, jer trpi aksijalno opterećenje (pritisak i izvlačenje) bez obzira na orijentaciju.
  • Položaj sa kuglom na dole: Većina ljudi okreće cev na dole ili na gore iz navike ili lakšeg okretanja navoja, dok su kugle na krajevima simetrične i s sfernim zglobom dozvoljavaju slobodan otklon u svim pravcima.
  • Vaš način (kao donje poluge): Vaš način kačenja je sasvim ispravan i bezbedan za rad traktora i priključne mašine, sve dok slobodno i nesmetano podešavate dužinu navoja

Obratno od pozicije na slici. Donje 2 tačke nakačiš dižući poluge, toplink klikneš spuštajući ga na kuglu. Podrazumeva se da su sve 3 kugle već na mašini/oruđu.

Meni se jedne godine u setvi otkacio osigurac od toplings i pala sejalica, sreca nije bila puno podignuta i nista se nije polomilo. Bila kugls na gore okrenuta.

Nazad
Vrh