Slobodna diskusija o traktorima

Kod nas proslo prolece montirali panele dovukli sa 577 al bez dw labudica velika za bagere sa 2 osovine paneli dugacki 8m, uzne. Lik da natera nemoze da vrati po travi u rikverc par metara, ja kazem daj raskaci ja cu vratiti, ma di 45ks da vrati ovaj 77nemoze
Al prednja vuca zlata vredi vratio panele da bude blize nije okrenuo ripnu, lik ostao u cudu

@radashin kada traktor ide napred i zadnji točkovi se ukopavaju, prednji most se podiže. Pogotovo ako nema ništa ili malo tegova. Tu prednja vuča ne trpi previše tj ništa.
A kada traktor ide unazad onda dobar deo težine traktora legne na prednji most, pogotovo ako su ripne okrenute (onda se ne mogu napuniti zemljom) i još ako je prednjica načičkana tegovima..... Onda prednji most trpi dosta a realno puno je slabije konstruisan nego zadnji most. E sad ako je p. vuča dovoljno jaka, onda joj ne šteti toliko tj može duže da traje pa i ne pridaješ nekog značaja kada nešto otabači. Uvek mislimo, ok je pa naradila se prednja vuča.
Nisam mogao komplikovanije objasniti. 😁

Koristim tegove za jedan traktor ali samo u jednom poslu.
Odlicno znam zasto sam rekao da ih treba skidati ali kako ko voli tako i nek postupi...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Meni su serviseri iz Av pre 12godina kad je kupljen prvi 454 da prednju vucu mogu da upalim cim sidjem na zemljani put sta god da radim isao pun orazan vukao nesto neista slobodno da non stop radi
Drugaru je opet serviser rekao al za drugu marku da kad se okrece gasi presnju vucu, on mene zove matori popizdeo sam u oranju pa na svakom. Kraju ugasi upali, na ravnim njivama nisam ni palio da nemoram da je njakam non stop, ja kazem kad odem da orem spremam dok nezavrsim negasim

Зависи како је решено укључивање предње вуче. Кад је укључена, да ли ради стално или само кад проклизају задњи точкови. Ту има више техничких решења код произвођача.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Veća je šteta uključivati i isključivati nego okretati pod prednjom vučom. Poznaniku su otišli zubi na spojci uključivanja prednje vuče, jer traktor isključi sam kada se točkovi namotaju preko neke granice.

Veća je šteta uključivati i isključivati nego okretati pod prednjom vučom. Poznaniku su otišli zubi na spojci uključivanja prednje vuče, jer traktor isključi sam kada se točkovi namotaju preko neke granice.
Da nije to za blokadu diferencijala ? Ja imam opciju da ukljucim da sam pali i gasi blokadu kad se smotaju tockovi pod neki ugao a prednja vuca ostaje konstantno ukljucena..

Nazad
Vrh