Slobodna diskusija o traktorima

Pozdrav svima, trebao bih malu pomoć. Imam oko 15 duluma zemlje i nešto malo šume pa me zanima koji traktor bi bilo bolje uzeti? IMT 533 ili Vladimirec T25?

Gospodine @davors o oveome je pisano već mnogo puta pa malo prelistajte temu, a ne odmah da postavljate pitanje.

Pozdrav svima, trebao bih malu pomoć. Imam oko 15 duluma zemlje i nešto malo šume pa me zanima koji traktor bi bilo bolje uzeti? IMT 533 ili Vladimirec T25?

Sto se tice snage 533 traktora vladimirac je u prednosti jer ima blokadu diferencijala, a 533 ne. A vec 533 realno posmatrano ima motor 3 cilindra, 2 ks je jaci od vlajka, ali sto se tezine tice slicni su, mozda je ferguson nekih 200 kg laksi. Sto se rukovanje traktorima tice IMT je prostiji.

Izneo sam realne podatke. Nadam se da necemo uci u raspravu i na kraju katanac. :osmeh:

Na 533 traktorima koji su kupovani pocetkom '70 -ih godina postojao je izbor, kompresor ili blokirac, mada te su se blokade lose pokazale jer nisu imale automatsko iskljucivanje ili tako nesto pa su bile kratkog veka. Ovu pricu sam cuo od vlasnika 533 traktora koji je nov kupljen '71. Inace taj traktor je jos uvek u funkciji i mislim da nije jos imao ozbiljnije popravke.

Ma vidim ja lokaciji ali sumnjam da je realno jos je oglas postavljen na nasem sajtu.. To je meni sumljivo...

Neznam ali nerealna cena za taj traktor bar po meni... Svako bi uzeo taj traktor za 12.000 evra...

Kupe ljudi nešto pa stave takav model u oglase po bezobrazno niskim cenama i kada dođu na carinu pokažu papire da je plaćen npr 2000 eura onda naši pametni carinici i špediteri obavzno konsultuju velikog brata tj internet i zapadnoevropske oglase i na osnovu toga utvrde "stvarnu vrednost" traktor.
Obično obračunavaju najnižu nađenu cenu u zapadnim oglasima.

Drustvo,pokusao sam da dodjem do informacija ovde na forumu oko belarus 552 i ltz 60 ab,ali glavne razlike nisam uocio. Cena donekle ista,a ltz je mladji celih deset,pa i vise godina,vidim da na forumu neki clanovi imaju zalbu na ltz 60,a neki ne. Snaga je cini mi se na strani mtz 552. Sad mene interesuje sta je bolja kupovina. Volim imt traktore,voleo bih 577 u dvoristu,al da valja nema za te pare koje bi dao za njega. Pisao sam da bi kupio nas nov traktor,ali trenutno to otpada zbog nekih obaveza koji su mi se nametnuli u zadnjih mesec i po dana. Trenutno radim samo sa 542,ali mi je postao mali i ne mogu da postignem sve da obavim,pa moram u sezoni raditi i nocu. Ovaj traktor kod mene bi radio samo oranje,tanjiranje i sa silo kombajnom. To bi mu za sada bio zadatak,a sledece godine ili po sticanju mogucnosti dobio bi rotacionu kosacicu sa gnjecilicom da se zanima.

Uzmi MTZ 552, nemoj LTZ 60AB, on ima prejak motor za svoj mjenjač. 552 je magare, izdržljiv, masivan, zamalo kao MTZ 82 ali ima veliku kabinu što je veliki plus. Jednostavno je 552 bolje "ukrojen" traktor sa kombinacijom motor+mjenjač, bolje riješen i lakši za održavanje. LTZ60AB je u principu LTZ T40 sa mnogo jačim motorom.

Nazad
Vrh