MarkoSreta
Član
To je jeftika od traktora..steta sto nisam moj prodao u delove..da ih imam 10 sve bi otislo.
Sent from my T1 7.0 using Tapatalk
Sent from my T1 7.0 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pojašnjenje je vrlo jednostavno ko hoće da misli.Tebi je čudno da čovek radi 100 kj zemlje gde mu je pola u vlasništvu,ima svu prateću mehanizaciju,ukupno raspolaže sa kapitalom 600000-700000 evra želi da kupi traktor od 20000 evra i to verovatno na kredit 5-6 godina?Naravno da ljudi kukaju,dok je poljoprivreda bila profitabilna na suvom ratarenju je zarada bila od 10-12 % u vrednosti kapitala.Sada je to 3-4 %.Jel razumeš u čemu je problem?Ljudi kao Bojan se bave i voćarstvom tako da to ide malo gore ali ne mogu da postignu tih 12 % ni blizu.Molim vas za malo pojašnjenja. Čitam skoro sve teme ovde. I često vidim da se žalite na malu cenu proizvoda, velike cene repromaterijala i arende, a ovde raspravljate o kupovini traktora od 200+ KS i cenama od 20-30k eura i naravno o kupovini prikladne priključne mehanizacije za takve mašine. Pa gde skupite toliko para kad je ostalo sve loše?
Jbg što kaže Baća obično u njivi
Šalim se promenim godišnje neki traktor natera 300 a neki 1000h
Bilo je slučajeva u njivi da ih menjam
Imam uvek u kabini pa sve je za ljude
Ali otkad sipam pumpom a ona ima filter nije mi se desilo da zaštopaju
Nego uzeo sam kućišta od Deutz-a da ubacim na imtejce da me one čaše i gumice ne zezaju
Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
Ovako mi bilo lakšeŠto nisi i grejač spojio sa filtera?
Na starom Hatatu.Mims koji traktor?
Nesmeš terati brze od 12_15km/h