Slobodna diskusija o traktorima

Zdravo ekipa!

Koje ulje preporučujete za IMT 533. Ne bih najjeftinije naravno, a ne mora da bude ni najskuplje. Traktor svakako nije mnogo radio, i ne planiramo sa njim teške i obimne radove.
Imas posebnu temu za ulja i maziva, da ubuduće znaš. :) Ja u svog IMT 533 sipam Modričku Maximu Super MG 15w-40. To mi je najjeftinije i najbolje ulje. Vršim zamjenu svake godine nezavisno od tog koliko se radi sa traktorom.

može preporuka za traktor??

tražim nešto od preko 100ks, i gledam samo od domaćih traktora tipa 5106 (za 6000-8000€) , rakovica ima od 120ks za 7500€, taj rx 170 malo je možda velik, za 5500-7000€ se nađe

imta ima najviše, možda najlakše do djelova
rakovica mi djeluje najbolji izbor, ali neznam gdje bi našao djelove, ili su dosta skupi
rx 170 mi malo prevelik, al nađe se i djelova, i cjena je neka realna, nepoznata mi hidraulika i kako funkcionira u oranju, koliko brazdi i kojeg zahvata može povući, i zahvat sjetvospremača.....

opcija je bila uzeti i nešto mlađe, tipa jd ili mf.....al se bojim uzeti, treba barem 20 000€, što opet ti traktori imaju dosta sati, al popravci su dosta skupi.....ili se nađu povoljni, al gume trošne da nemaju ripne.....pa odluka najviše pada na ove "domaće" traktore bivše yuge.....

Imao sam RX 120, bio je mali potrošač, ali menjač me je ubijao... Tri puta smo ga radili u periodu od nepune 4 godine koliko je bio kod nas, svaki put po 500-600 evrića popravka. Ne znam kakav je RX 170 ali ne verujem da je puno bolji...

i to je onda posao uzeti.....jer uz poljoprivredu radim i u firmi, pa nemam puno vremena, i treba mi nešto jače, da brže to sve odradim......još mi samo treba da ga toliko šarafam ko ti, nema tu sreće onda

Nakon RX-a smo uzeli JD 4250 1987 godiste, 140 ks sa mehaničkom prednjom vučom i powershift menjačem, i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Udoban i moćan traktor. Mislim da bi ti neki takav stariji JD dobro legao. Samo gledaj da prednja vuča bude mehanička i menjač powershift. Eto to je moje iskustvo i moj predlog. Poslušaj iskustva i drugih kolega i njihove predloge pa dobro razmotri sve opcije...

i to je onda posao uzeti.....jer uz poljoprivredu radim i u firmi, pa nemam puno vremena, i treba mi nešto jače, da brže to sve odradim......još mi samo treba da ga toliko šarafam ko ti, nema tu sreće onda

Tu ti samo rakovica dolazi u obzir i ništa više,te 90-ke i RX-e nemoj ni da gledaš. To ni kad je bilo novo nije valjalo i bilo usklađeno a ne posle xxx godina i kurte i murte...

Kupiš jednog RX-a da ga koji put rasklopiš i sklopiš , usput nešto naučiš i da nam napišeš nešto pametno.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Za 10000€, john deere 3050 ili 3350 ili 3650 (ovaj je nekih 12000€, al kazu da su se dobro pokazali)
Al hidraulicna pumpa za takav traktor dode 700€, dok za torpedo oko 150€.....

Rakulu 130 i antifonke i udri...ja bio pre par dana kod lika sto je ima...to je seks od traktora...vuce ide radi...da mi treba toliki traktkr bez razmisljanja bi je uzeo.delivi jesu srednje skupi ali se ne kvari cesto...

Tu ti samo rakovica dolazi u obzir i ništa više,te 90-ke i RX-e nemoj ni da gledaš. To ni kad je bilo novo nije valjalo i bilo usklađeno a ne posle xxx godina i kurte i murte...

i meni se ona sviđa, mjenjač i hidraulika dobri......motor srednji, al ako i ode, ima djelova, jedino djelovi za mjenjač
, hidrauliku i prednju vuču, ako ode nešto, samo po narudžbi treba praviti djelove, jer kod nas ih nema......

Nazad
Vrh