Slobodna diskusija o traktorima

Da li mozda racunate koliko bas izlazi amortizacija traktoru po hektaru ili jutru?
I da li racunate i gubitak na pad cene?
Mene tri traktora kostaju oko 19-20e po ha, zavisi od godine do godine. Koliko sam obradjivao i koje sam kvarove imao.
Tu sam racunaju i zamene ulja, akumulatore, gume, kvarove.

Kad bi imao potrebe,a i kesa 40+k eura :D,Same iron 190-220ks,druge ni ne gledam.Dobro mozda Renault neki u toj konjazi ,eventualno McCormick :D.Svi do 3-3.500 realnih radnih sati(ako je naravno moguce naci),sve iznad je mnogo rizicno,jer nije svejedno kad primera radi, treba ubrzo nakon kupovine bubnuti za opravku tih mega giga fensi menjaca jedno 5000+ eura,a tek nesto oko motora...:sjasi:.

Same titan..kod mene u zadruzi i u beški imaju njega..na jednom prednji most zezao par puta na drugom samo jednom glava skidana..traktori bili glavni za teze operacije na par hiljada jutara..radnih sati koliko hoses..a mesey dobar ali menjac,hmm,ako je dobar onda nema sta...ako nihe jbg..

Imam problem na Dajcom, ubacim reverzer (elektro-hidraulicni) npr za napred i kad pustam kvacilo indikatorska lampica (koja pokazuje da je ubacen reverzer za napred) se ugasi tj upali se neutral i nece da krene. Isto vazi i za u rikverc. Pretposavljam da je nesto u vezi reverzera, da li moze mozda da bude nesto drugo ?? Mora sam da ga doslepam kuci iz njive i pozvao auto-elektiracara da pogleda ali doci ce tek sutra.

Imam problem na Dajcom, ubacim reverzer (elektro-hidraulicni) npr za napred i kad pustam kvacilo indikatorska lampica (koja pokazuje da je ubacen reverzer za napred) se ugasi tj upali se neutral i nece da krene. Isto vazi i za u rikverc. Pretposavljam da je nesto u vezi reverzera, da li moze mozda da bude nesto drugo ?? Mora sam da ga doslepam kuci iz njive i pozvao auto-elektiracara da pogleda ali doci ce tek sutra.

Imao sam sličan problem na jednom Landini traktoru koji ima elekto reverzer. U sedištu ima sigurnosni prekidač koji daje informaciju kompijuteru traktora da li je vozač u sedištu, taj se prekidač polomi i kompijuter registruje da niko ne sedi u sedištu.To se lako prespoji, kabal koji dovodi struju tom prekidaču se premosti.Možda je i kod tebe isti problem.

Imao sam sličan problem na jednom Landini traktoru koji ima elekto reverzer. U sedištu ima sigurnosni prekidač koji daje informaciju kompijuteru traktora da li je vozač u sedištu, taj se prekidač polomi i kompijuter registruje da niko ne sedi u sedištu.To se lako prespoji, kabal koji dovodi struju tom prekidaču se premosti.Možda je i kod tebe isti problem.

Nisam pronasao nigde u knjizi taj prekidac niti nesto slicno, ne verujem da on ima.

Imate li neku ideju kako da resim nagomilavanje blata? Kad se guma dobro zagreje ili pocne da smrdi pa me tako upozori, stanem i nakacim lanac koji ovo probije ali samo za samu debljinu lanca pa sam neko vreme ponovo miran, pa sve u krug.
Dal je ok ideja da neki tanak lanac ili sajlu vezem za gumu? Ne znam da li se to oseti u toku oranja?

Danger,Slavko91. Sta te interesuje ?

- - - - - - - - - -

http://www.polovniautomobili.com/traktori/9166755/imt-5170

- - - - - - - - - -

To ti je Dangerov komsiluk,trebao bi da zna.

Nazad
Vrh