Slobodna diskusija o traktorima

Pa onda meni ne moze naskoditi ta so koja je sipana kroz merac za ulje motora. Mislim, ne moze naskoditi motoru? Ili ja nesto nisam dobro razumeo?

Nazalost, moze.
So u ovom sistemu funkcionise kao pesak u vodi (ulje ne moze da razlaze so, ali so moze da "smirgla" delove u motoru, pocevsi od uljne pumpe, koja "vrti" tu mesavinu ulja i soli, pa nadalje sve redom). Naravno ako ga ima u sistemu i dalje - ja se nadam (i mislim) da si mogao da isperes iz kartela (jer drugde i nije bio prisutan so, jer si o'ma primetio, pa traktor nije tako radio, znaci da je so bio talozen na dnu kartela, jer je gustina soli veca od gustine ulja, so ima vecu gustinu i od vode, a (motorna) ulja imaju manju gustinu (i veci viskozitet) od vode, znaci svakako "pobedjuje" so sto se gustine tice).
Ako nije veliki posao ja bih skinuo kartel, ali ti si vec isprao sistem, ne bi trebalo da desi nista "ruzno" - sto bi rekao jedan nas profesor.

Poslednja izmena:
Samo sto sam ja vec upalio traktor. Radio je jednom sa jednim uljem, pa onda sa drugim uljem. Koje je i sada u njemu.

So koliko su secam jos iz vojske, so je zajebana kad ti naspu u rezervar u naftu,kao i secer za benzince.Al mislim da nije toliko kad se sipa u ulje,zameno si i misim da nemas brige,sem da nadjes ko je ,taj je negde cuo al je u pogresno sipo ,neki klinci ili neki ne bas pametan.

DOKAZANO da su bablje price sipanje secera u gorivo i da ce se motoru nesto desiti... Radili su pokus i sipali su toliko secera u benzin da se vise nije moglo otopiti (prezasicena otopina) i auto se vozio i vozio tako...

Sipanje pjeska, secera u ULJE, to je vec zajebana radnja. Opet ovisi koliko soli je sipano u koliko ulja.

Najgore u cjeloj prici je to da je taj koji je to uradio kolegi je TOCNO znao sta radi i sta sipati i kud sipati. Da manjevic nije primjetio moglo je biti gadnih komplikacija dovoljno da sriba uljnu pumpu al oslo bi to i dalje...

Ne ponovio se nikome...

Ja bih tog sto sipa so i secer obesio za m... neznam zasto mu to treba,nemoze napraviti veliku stetu ali moze probleme.ako vec hoce neko da napravi problem bolje je da razvije stopli na karter lepo istoci ulje u kantu ako vec ima hrabrosti.tako se to radi 2minuta ne igra nikakvu ulogu e ja bi to uradio onom ko meni cini zlo i ko pokusava da naudi mojim masinama.

Ma... Manjevic mozda i zna na koji nacin je "zasluzio" ovo, mozda i ne zna... Ovakve stvari se desavaju ako ids s kombajnom ispod cjene da preuzmes musterije, ovakve stvari se desavaju ako uzimas u arendu zemlju koju je netko radio dulje vrijeme a ti ponudis vecu cjenu samo da preuzmes arendu... Desavalo se samo zato sto je netko kupio novi stroj i paradira po selu...

Desavalo se zbog jednostavne ljubomore sitnih dusa zato sto je neko nesposoban imati uredan i fin stroj, zato sto nekome ne pase nacin zivota koji netko drugi vodi...

KOd mene je ove godine jedan lik sipao coveku so/secer u kombajn samo zato sto je je proso preko njegove njive a u katastru se vidi da je tu put ali ga je on preorao a ovaj iz osvete mu izbusio gume na 2 traktora i ispustio mu antifriz i naftu iz istih i iz kombajna...Budala ima svuda...

Ja bih rekao ljubomora, cim je udario na najveci traktor.... ili da nije neki nezadovoljan manjevicev kupac :ideja: ... sad sam ja najgori :osmeh:...

Bilo kako bilo jebeš takav narod tj, to su kukavice a ne ljudi.Ako imaš šta kaži u oči a ne kurvanjski.Meni kad su sipali šećer u rezervor tj. djedu sipao je prvi komšija a ujedno i uža je familija. Ono šta je najgore i on je koristio taj traktor za svoje potrebe bez naknade ali se sam izdao u komšiluku kad je rekao:ma neće onaj traktor dugo_Od tad naše kuće više nisu šta su bile,nije to više to.

toga ima svugdje u svijetu, pa tako i kod nas. rjesenje je radit svoj poso i zakljucavat sve sto imas.

Odosmo malo iz teme, ali stvarno smo cudan narod.
Od kako smo prosle godine poceli da radimo sa kamionom (koji je stajao vise od 2 godine), sebi smo stvorili dosta neprijatelja, a nista im nazao nismo uradili. Ima ih i koji takoreci broje ture. A oni ne znaju koliki su stresovi i muke kad nesto stane na kamionu a dela nema i posao trpi. U inat sam rekao da je tura Stupnica-Loznica 140e pa nek se ujedaju za **greška:haha:. Kazu, kupio Dragan krbulju za 500e, preko stranke dobio posao i mlati pare. Jeste FAP mator, otrcan ,ali ove godine za 6 meseci prevalio je izmedju 30000 i 40000km sa 2 ozbiljna kvara i gotovo da nije bilo dana a da nije radio.
Inace, tata je covek koji bi svakom pomogao,a ni ja nisam puno gori:osmeh:. Koliko je samo puta dao traktor da ljudi porade, dao akumulator, gorivo, ulje, zavario kojesta... Nije naplatio rad, sto mnogi ljudi cene i opet dodju da nam pomognu kad se nesto radi. Gledamo da se nisakim ne zamerimo i ne ostanemo duzni, pa opet ima nekih koji se plase da se ne obogatis i prave kojekakve spletke i zavrzlame. A tek familija... Ima i medju njima cudnih...

Poslednja izmena:
Osiromaseni uranijum:haha::haha:
Isplaku od geoloskog busenja. 24 sata sam na raspolaganju i moram (tj. vozaci) uvek da budem spreman. Nekad isplaka bude cista kao voda a nekad gusta kao beton. Sva sreca pa imam jaku pumpu i cisternu (lim 12 ili 14mm) pa se nekako usisa, ma da nekad oni moraju sa smrkom da razbijaju jer bude toliko gusto da ne moze da ide kroz crevo:ppozdrav:.
------------------------------------
Philby, tako nekako...

Jedna prijateljica mi kaze kad se bude udavala kao mlada ce naruciti becarac,,nije nije moja familija mala,al nismo zvali jel je puno srala,, tako da to ima svugde/.

To je tako svagdje luđaka meni ispušte ulje iz getribe u šumi a dobro je i s tim samo prošlo.
Ljudi ljubomorni ali da ga uhvatim ne bi dobro prošao .

Nazad
Vrh