Slobodna diskusija o traktorima

kod nas skoro sipali coveku pesak u traktor pa morao da radi generalku

Zar mu nije bilo lakše kroz čep za sipanje ulja? :D
Sala mala.Mom drugaru su na torpedu tx48 skinuli sve šrafove sa obruča zadnje felne.On orao pola dana kaže kuca mi nesto na trakturu.Ja pogledam nema šrafova.Kako je to išlo meni nije jasno.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Napolju i jeste. pred kapiju, a ispod je zemlja. nemam nekog neprijatelja sa kim sam se sukobio ili da ne pricam...
Kazite mi da li ima neko sredstvo za ispiranje.

Možeš da imaš 52 sarplaninca a ne 2.On ako hoće on će ti usta natrpati tu so a da ne primetiš.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Raznih ljudi ima. Najbolja varijanta je skinuti karter i isprati ga pod pritiskom uz odmascivanje naftom. Neverujem da bilo ko na forumu zna kako so reaguje u dodiru sa uljem, tj. da li se sjedinjuje i postaje homogeno ili se izdvaja. Problem moze nastati ako nesto soli ostane zalepljeno za zid kartera. Hvala Bogu do sada nisam imao slicna iskustva ali verovatno bih tako uradio. A sto se tice toga koji je pokusao da ti napravi stetu samo ova naprava pomaze. Kad se upeca samo pratis trag krvi kao kod divljaci ili gledas ko vuce nogu po selu.

Zamka-klopka-kljuse-za-divljac_slika_L_30729361.jpg

Da li se so razlaze u dizelu ili u ulju?
Danas sam zamenio ulje, ispustio staro, sipao naftu kroz karter. Pa posle sipao novo ulje.

So koliko su secam jos iz vojske, so je zajebana kad ti naspu u rezervar u naftu,kao i secer za benzince.Al mislim da nije toliko kad se sipa u ulje,zameno si i misim da nemas brige,sem da nadjes ko je ,taj je negde cuo al je u pogresno sipo ,neki klinci ili neki ne bas pametan.

Ali ja sam posle iprao sa naftom. Tako da ono sto je ostalo mozda po zidovima, mozda se to razlozilo. I sipao sam prvo u motor ulje I naftu, pa pustio da radi 5minuta. Pritom sam gledao da ne upali lampicu za ulje.
Pa sam posle to sve ispustim, pa nasuo novo ulje....

Strasno sta sve ljudima padne na pamet... auuuuuu covece, jel mozes da nekako da saznas ko bi to mogao da uradi ili bilo sta, da platis nekog da ga pronadje, da pronjuska po selu, da ga nekako iskopas na svetlos dana i onda povedes malo na voznju u tom istom traktoru.... Strasno, strasno...

So (polarno) se "razlaze" u polarnim sretstvima (napr. voda), ali to kod tebe ne dolazi u obzir. Dizel gorivo, kao i motorno ulje su apolarani (duzi lanac...).

Ne mogu ljudi da saznam. Sa svakim iz sela pricam. Ni sa kim nisam imao problema. Ni ja, ni otac, ni dedovi, nismo imali neprijatelje. Niti imamo. Nikom nismo ostalo duzni. Tako da nemam na koga da sumnjam. Za komsijama svim pricamo. Ako nekim nekada nesto smeta od masina. Oni nam kazu, mi pomerimo I to je sve.

- - - - - - - - - -

So (polarno) se "razlaze" u polarnim sretstvima (napr. voda), ali to kod tebe ne dolazi u obzir. Dizel gorivo, kao i motorno ulje su apolarani (duzi lanac...).

A kada se to ulje ili nafta zagreju? Da li se onda razlaze?

Ne razlaze, ali ispira.
To je isto, ako peres masnu ruku (posle majstorisanja, ili jos bilje svinjokolja :osmeh:) hladnom ili vrucom vodom. Ni hladna, ni mlaka, ni vruca voda ne "skida" mast, vec sapun (detergent/deterdzent), to vazi i "obrnuto" za so i naftu/ulje.

Nazad
Vrh