Slobodna diskusija o traktorima

Traju one dosta dugo ako je sve u redu.Možemo mi pljuvati po IMT-u do prekosutra i opet nećemo ništa postići.Imaju mana ali nisu ni za potcenjivanje.

Ne može se porediti IMT sa J.D nikada.Taj 4755 u toj ceni ili je isteran ili je nekome baš gorelo pa prodao ''dobar'' traktor.

Ljudi, prodao sam manjeg Deutz-a. Treba mi neki traktor da seje sa 4m zitnom, 4 reda pneumatskom, sa diskosnim ulagacima. Ali da moze I da vuce 28 diska Consumovu tanjiraca. Sta bi preporuculi do 8000e?
Nadam sam Dx110, ali gde cu da sejem sa njim I cetvororednom sejalicom.

Pa izgleda. dosli ljudi da gledaju tanjiracu. Pa hteli da vide kako radi. Pa pitali koliko para Deutz, na kraju kupili Deutz-a, plug i tanjiracu.

Koliko se secam ti si bas hvalio tog Deutz-a, i bio zadovoljan njime, koji je bio razlog prodaje i za kolliko novca je otisao? Moze odgovor i na pp.

Koliko se secam ti si bas hvalio tog Deutz-a, i bio zadovoljan njime, koji je bio razlog prodaje i za kolliko novca je otisao? Moze odgovor i na pp.

Razlog prodaje je sto nije bio ni za vucnu tanjiracu ni za medjurednu obradu. Da sam imao tanjiracu manju ili uske tockove, ne bi ga prodao. Otisao je za 6500e.

- - - - - - - - - -

Jesu li na onom dx 85 disk kocnice

Ne znam kakve je kocnice imao. Nisam na to obracao paznju.

Kako nema veze? na traktor od 30ks i 60ks valjada treba jači hidraulik, ne mislim na pumpu nego na samu ploču i podiznu moć, uglavnom te gumice nikada nisu dugo trajale kada je nosio prskalicu 660l ili 2,9 Majevicin spremač.

Mislio sam da je tema "pljuvačina" po budzenim traktorima, pa rekoh da izbacim sve iz sebe mislim na praktično znanje u rukovanju i baratanju istim. :osmeh:

560 i ima jaci hidraulik od 539. Ploca je deblja, kuciste je jace, klip je veceg precnika i pumpa je veceg protoka. Gumice stradaju jer se pumpa klima na nosacima i jednostavno prozvace gumice. Pogledaj samo koliko ti je cev na kojoj gumice stoje oribana od cesanja o telo pumpe.

560 i ima jaci hidraulik od 539. Ploca je deblja, kuciste je jace, klip je veceg precnika i pumpa je veceg protoka. Gumice stradaju jer se pumpa klima na nosacima i jednostavno prozvace gumice. Pogledaj samo koliko ti je cev na kojoj gumice stoje oribana od cesanja o telo pumpe.
Eto potvrde, sve je jače osim gumice -,- a koliko je samo nisko nosio orudja pa onaj reduktor na izlazu iz kardana, zbog njega svaki kardan se morao skraćivati. Taj traktor je bio promašaj samo što stari tada nije znao za bolje.

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

Poslednja izmena:
Kazem ti da gumice kida samo kada ih 'zvace. 539 ima po jednu gumicu, ovi veci po 2 i nema problema. To je slucajno sto si imao sve kardane spram 539 pa si ih morao skracivati zbog 560. Nisi ni prvi ni poslednji. U uputstvu za svaku masinu pise da kardan treba prilagoditi spram traktora sto je i normalno jer nisu svi traktori radjeni na isti kalup. Sto se tice nosenja nisko, jedan moj 577 je nosio nisko dok ja nisam prestelovao granicnik na rucici. Sad dize koliko treba visoko. Ponekad se treba zapitati da li si u pravu pre nego sto pocnes osudu.

To je slucajno sto si imao sve kardane spram 539 pa si ih morao skracivati zbog 560. Nisi ni prvi ni poslednji. U uputstvu za svaku masinu pise da kardan treba prilagoditi spram traktora sto je i normalno jer nisu svi traktori radjeni na isti kalup. Sto se tice nosenja nisko, jedan moj 577 je nosio nisko dok ja nisam prestelovao granicnik na rucici. Sad dize koliko treba visoko. Ponekad se treba zapitati da li si u pravu pre nego sto pocnes osudu.
Nije to nikakv "slučaj" jer je i spram rakovice i torpeda isto tako kardani nisu "pasovali" .... tvoj 577 ima veče točkove......isti taj 577 je trošio manje od 560 sa predkomorama a prvom brzinom je mogao vući plug 757 samo u idealnim uslovima......

Ponekada treba pogledati stvari objektivno i iznositi činjenice, kolega nema ljutnje, tema je slobodna diskusija :osmeh:

Nazad
Vrh