Kod nas je u protekle 2 godine u selo stigla polovna sedmica (IMT 577), novi tip, DV i Torpedo TD 75 Adriatic. 577 je se lepo naradio i nisam cuo da je bilo ozbiljnijih kvarova. Ali zato ovaj Torpedo je bio vise u garazi i radionici nego na njivi
. A lepo ulickan, ma milina za gledati... Cim je dosao, morali su da menjaju hidraulicnu pumpu, a posle je poceo da iskace iz brzina. Kupili su potrebne delove, no to je lose uradjeno tako da je i dalje iskakao iz brzina da bi kasnije(proletos) zavrsio kod nekog majstora u Bogaticu (kod nas retko ko zan, a mozda i niko nezna da uradi taj famozni Torpedov menjac) na remontu menjaca. Popravke su kostale Boga oca a nisam siguran da li je traktor jos uvek kod majstora ili gazde. Izgleda da mu se zalomio neki raktor koji je izradjen i samo sredjen da ode iz avlije drugom gazdi.
Uprkos tim falinkama, ja bi opet pre kupio Torpeda, ali po mogucstvu u losijem stanju i detaljno bi ga pretresao. Problem je sto vecina Torpeda sa oglasa vodi poreklo sa kombinata gde su ih terali Kurta i Murta uz maksimalno opterecenje i minimalno odrzavanje. Oradnim satima bolje i ne pricati... Uglavnom, zbog Kurte i Murte i ima dosta prica da su oni losi(pre svega menjaci).
Moje misljenje je da je kupovina polovnog traktora lutrija. Retko ko dobije a vecinom se izgubi
. Ja sam se delimicno opekao kupujuci traktor na rec bez detaljnog pregleda ali ga polako sredjujem za sebe. U pitanju je takodje Torpedo, ali nisam imao problem sa menjacem, nego sa cupkanjem hidraulike i trapom koji se sjeo za skoro 2cm!!! Kao da masti nije video godinama. Bilo je tu jos ulaganja sto je i normalno jer traktor ima oko 8000rc a ispostavilo se da je malo vise zapusten... Delovi za motor nisu skupi kao ni kvacilo, a za menjac je izgleda druga prica(sva sreca pa je moj OK, samo da ga ne ureknem
).