Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Jučerašnji obilazak jednog prodajnog mesta:
ssl22311.jpg
ssl22312.jpg
ssl22319.jpg
ssl22323.jpg
ssl22324.jpg
ssl22325.jpg
ssl22327.jpg
ssl22326.jpg
ssl22329.jpg
ssl22330.jpg
ssl22331.jpg
ssl22332.jpg
ssl22333.jpg

Lep kombajn, samo bi ja izbegao taj dzojstik i gledao onaj na 3-4 palice umesto njega.
jes da je lepse i lakse dzojstik, al moz svremena na vreme da te duvlace kuci!

Lep kombajn, samo bi ja izbegao taj dzojstik i gledao onaj na 3-4 palice umesto njega.
jes da je lepse i lakse dzojstik, al moz svremena na vreme da te duvlace kuci!

Ne mora biti kod nas na njivama od novijih kombajna prevladavju DF topliner kombajni sa tim đojstikom i u selu nitko nikad s tim nije imo problema dobro je odrađeno to, jedan kolega ima problem iz sela ispucala mu ta ručica, i jedva je nabavio drugu, na df zna bit problem u biti na toplineru koji sječku,vršalicu i kipu pali elektronski putem tastera, kolegi se kipa palila u radu, sječku kad upali ne našpanuje remen dobro sječka zaguši pa kuršlus napravi a toplineri koji imaju paljnje vršalice "mehaničko" kao i sječke nikad, moj rođak ima 35.80 i sa đojstikom i bez tj dva ima i nikad nikakvih problema jako dobri kombajni, samo jedna stvar nisam ljubitelj vazdušara na kombajnu i to je to, al kad je motor uredan i odrzava se nema tu problema :)
Malo sam skrenio s teme al eto :D

Nisi skrenuo sa teme, dobro je sto vise saznati, jel kod mene ima toplinera sa tim dzojstikom i neje tu bas sve uredu, malo ga davi ta elektronika.
opet drugar ima 3580 i 3610 hidromatike bez dzojstika i prezadovoljan je sa njima, jedan je kupljen od lika-uvoznika iz klenka...
@ratarhr, sta fali vazdusarima? ide to lepo kad se odrzava i pazi! ili imas ti lose iskustvo, prenesi koje?????????

@dragan Nije loš vazdušar nisam ja to reko vec ne volim onu visoku radnu temperaturu pogotovo u ljeto kad su temp po +42 +43 stupnja celzijusa, a kolko sam upucen radna temperatura mu je 127, sad normalno ako se to dobro održava da s tim nema problema samo kod nas vise nac neki stariji kombajn sa vazdušnim hlađenjem je velik problem, ja sam obiso 4 kombajna ĐĐ 162 sa v8 motorima i na svakom je neka fela jedan je pregirajn, jedan je propusio na jednu stranu, i majstori koji odrzavaju df kombajne i motore su mi rekli da su strahovito skupi za radit generalku osjetio sam to na svojoj kozi posto imam traktor sa F6L912, da nisam naso drugi motor ne znam šta bih, htio sam rec cijeli dan na punoj turaži tu stubline moraju ko sunce bit čiste, nigdi motor nesme balit i takve stvari.
@spasoje imo sam problema sa s 46 to je istina, ali nije nikad bilo da taj motor ne valja vec jedan stručnjak koji ga je radio, nebi mi nikad ni radio da mi nije odneo iz trgovine dao sam mu robe za nekih 5 000€ i nikad mi nije platio nikad nema i onda mi je prvo radio motor na rakovici i oke napravio, pa je radio s 46 i nije stego maticu koja drži ventilator, ventilator spadne fala bogu metalni je i sjebe moj orginal hladnjak kojem nije bilo spasa, kupim drugi al nije bio dobar kombajn prokuva, kupim novi hladnjak od univerzala namontiram temperatura oke, motor si smanjuje obrtaje, skini ga opet dole sam rasklopi cijelog i sve redom paljnje nije bilo ufaženo, ventili propustali a on reko nisu, ošlajfo ventile sam, ufazio sam sklopio i radi bez greške, imam problema s gorivom ne samo na s 46 vec na svim strojevima prljavo je jako pa nekad znaju samo se ugasit, onda mi je radio motor deutz f6l912 ista stvar nije ufazio motor mi dosli kuci 3 dana verglali nece da sastavi i kolege mi pokazale tu na forumu šemu kako ufazit ufaziio sam i radi, ja nisam nikad reko da vazdušar ne valja i taj f6l912 puno ljepše i tiše radi od s 46, manje i goriva bi potrosio sto je sigurno al eto ja sam sa s 46 zadovoljan !

Evo ja imam toplinera sa tim dzojstikom i kod mene je uradio 3 sezone. Vrsalica, heder i kipa se ukljucuju mehanicki, ali secka se ukljucuje elektronski i jednom mi se desilo da je elektro-magnet oslabio i da nije mogao da ukljuci secku. Drugih problema nisam imao sto se tice elektronike.

Jedno pitanje.dali ići u kukuruz sa novim šinama koje su ugradjene pred žetvu pšenice,ili vratiti stare koje su prilično istrošene a lane su solidno radili?Pitam zbog loma zrna....

Spasoje nemoj se jebavati i menjati sine svake sezone, to je ludilo brate. kako kad je kombajn nov pa ide u kukuruz i ne lomi zrno, al se sad moras pobrinuti za sto manje obrtaje bubnja.

I mene dogodine ceka zamena sina, al cu tad u kukuruzu morati da kupim i adaptaciju za pogon doba i to sa sto manjim obrtajima, jel sa celavim sinama teram sa remenom koji nemoze da spusti obrtaje ispod 500.

Nazad
Vrh