Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Obzirom da o podesavanju kombajna nemam pojma molio bih za pomoc,ako se za neki dio ili dalji tekst ne isjasnim tacno nemojte zamjeriti,. Prvo me zanima na koliko se podesava korpa od onih nazubljenih letvi dakle na ulazu-naprijed i pozadi na izlazu(radice se psenica i jecam uglavnom mozda malo i zobi), jeli za svaku kulturu moram mjenjati broj obrtaja kako se to vec zove ono sto nosi nazubljene letve i na koliko obrtaja se koja kultura radi,sad mi je podeseno na 1000 ob. koliko podesiti jacinu vjetra u odnosu na vrstu zitarice. za sad ovoliko.

To neznam.Evo npr.za johan deere kombajn.

snap20130609at233032.png

Jel zna neko gde mogu da se kupe podizaci za zitnu kosu za poleglo zito za john deere kombajn?Treba mi oko desetak komada,ove godine zito dosta poleglo,bice problema pokupiti sve...

Juce odem da probam zeti jecam i nece tj ne moze,desilo se to da slamu nece da goni na slamotrese vec mi svu slamu zguro na ladju.,stabljika jecma nije bas 100% suha ali vlatike jesu, da li je to uzrok svemu ovome.,ako je neko imao slican problem ili bar zana sta bih trebo da zagledam i pregledam neka kazuje jer ovo mi je prvi rad sa kombajnom,ja sam pregledo korpu sve zice su na njoj nema rupa,na ulazu i na izlazu u bubanj mi sve djeluje ok nikakvih "deformacija" i po meni sve uredu ali ne ide,.molio bih za pomoc

Da li imas dovoljno obrtaja bubnja???? :sta: To se meni desavalo na Zmaju 132 kad nije mogao da ostvari dovoljno obrtaja bubnja posle sam pronasao kvar....

Osim toga proveri i odbojni biter.Njegove obrtaje, i izgled letava .Dali su pohabane.Zatim ceradu iza bitera.Ako moraš u zelenu slamu bolje digni ceradu. Ako taj kombajn ima brisač bubnja ,podesi i njega.Koliko su guste žice na korpi odokativno????

Brioj obrtaja je na max.(1100)
odbojni biter na njemu nemam podesavanje obrtaja a ceradu iza njega nemam nikako skino sam je skroz,letve na bubnju su po mom misljenju nove,brisac bubnja ima ali se ne moze micati jer je fiksan,za ovaj razmak zica na korpi odokativno su 1 cm,.
da li ispred tj.na pocetku slamotresa mora biti mozda neka cerada pa da sprijeci propadanje slame odma ispod na ladju,.
danas sam probo sa suhom slamom od prosle godine i djaba i nju mi samo gura odma na ladju nista ne salje na slamotrese

Moj prijatelj je skratio na 3.60 a ja sam bio nekoliko puta kod njega kad su to radili... Dosta posla ima... A na 3m neznam dal je neko kratio...

- - - - - - - - - -

Brioj obrtaja je na max.(1100)
odbojni biter na njemu nemam podesavanje obrtaja a ceradu iza njega nemam nikako skino sam je skroz,letve na bubnju su po mom misljenju nove,brisac bubnja ima ali se ne moze micati jer je fiksan,za ovaj razmak zica na korpi odokativno su 1 cm,.
da li ispred tj.na pocetku slamotresa mora biti mozda neka cerada pa da sprijeci propadanje slame odma ispod na ladju,.
danas sam probo sa suhom slamom od prosle godine i djaba i nju mi samo gura odma na ladju nista ne salje na slamotrese

Druze nemas onaj cesalj (ili kako se vec zove iznad korpe... On sluzi da ne bi slama padala odmah na ladju... Ako nemas od toga je 100% ali gde je to nestalo??? Da kombajn nije radio kukuruz pa prilikom zamene korpe nisu namontirali taj cesalj za Psenicu jer za kukuruz je drukciji bar kod mene...

Kod mene na Mercatora ide poseban cesalj za Kukuruz a poseban za Psenicu... Jer razmak prednjih tockova na Zmaj 142 veci nego na Mercatora???? :sta:

Siri je 142,koliko neznam.Danas je jedan merkator kao tvoj stojao pored mog pa sam primetio to.

Kod mene u selu vecita rasprava oko Mercatora i 142.... Da me pojedu ovi u selu,142 je kombajn vecek kapaciteta pa veceg i da me ubiju... Neka bude... Samo neznam po cemu je veci sem po sirini hedera...??? :sta: I bunker je veci na Mercatora koliko smo primetili...

Nazad
Vrh