Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Jedna prica kada smo kupovali kombajn...gledali jednog dominatora 108,sveze prekrecen,sija se,kaze vlasnik da je iz "svajcarsku" kombajn.popnem se kod motora,groblje,kabina groblje,bunker cist metal,spirale oglodane...jedva ga upalili,ukljucili pogone,gazda ga hvali da je komplet pregledan-odem iza kod secke da vidim trese li eventualno,i ujedno da pogledam slamotrese u radu-najednom 20 cm od glave prolete mi nesto velicine omanjeg zeca...parcov,jos otresa od posledica secke,macan dobro uranjen...zovnem vlasnika da pogleda,a on ce...e vidis...to ti je svajcarski pacov!!!

Za te svajcarske kombajne ima resenja. Trazis mu saobracajnu iz CH i ime prodavca koji mu je taj kombajn prodao. A posle pozoves mene . I ja ti kazem za 5min da li je kombajn uopste uvezen iz CH. Ime prodavca uvek se stavi na racunu.

Vidim da pojedini clanovi teraju sprdnju na ovaj forum . A to je samo iz njihovog velikog neznanja. U Srbiju mozda samo 5% kombajna i masina ulazi iz Svajcarske , sve ostale masine su iz ostalog dela Evrope. Zbog bolje prodaje trgovci u Srbiji kazu da je roba stigla iz CH. Svi clanovi na ovom forumu koji su bar jednom bili kod mene kuci oni su mogli da vide kako izgledaju masine uvezene iz CH. Pogotovu Dominator 76 koji je u vlasnistvo mog brata. Ali taj Dominator ima i neku cenu. U srbiju se uvoze kombajni koji se ovde placaju mizerno i naravno da ninasta ne lice. Evo jednog primera , imao sam New Holand TX36 koji je ovde na licu mesta kostao 38000chf. Ja pozovem sve ove nase sto trguju kombajnima , a to su: Sloba , Aca , Coric , Boris ,.. Svi oni meni : nudi mu 20 000 i ko ga jebe. Prvo takav kombajn nemoze da se kupi za 20 000chf , jer je bio u ekstra stanje. Juce sam bio da ga pokazem Mikiu , ali kombajn je vec bio prodat. Jedini je Miki bio spreman da ga plati 25000. I na kraju gde je kombajn bio prodat , pa u Francusku . Francuzi su jako pametni . Oni kupe u CH masine a svoje kao jako povoljne idu za Srbiju.

Evo jedan snimak kako se muče i nemci sa žetvom.Nije ni njima lako.Kad ne pada kiša kombajn ih zeza pomalo.Baš mi je bio žao čoveka,ja bi već poludeo...a on mrtav hladan.:ppozdrav:

I ja sam mislio da su ta servisna kola donela novu spiralu ali nisu,kanda je izvarena stara i kupiće neko iz srbije,kao redovno održavan kombajn.:osmeh:

Na vašaru sam uzeo navodno sprej za lance na kombajnu neki Würth hsw 100 i sad me interesuje dali odgovara za to probao sam na motoru da našpricam malo na lanac i stvara se kao neki beli mast na lancu. Dali da koristim to ili da uzmem neki drugi?

Ja sam prskao lanac od motora sa takvim nekim sprejom.Kada ga naprskam ono pobeli i stvori se kao mast,ali kada sam terao po njivama i prasini ,prasina ga skinula ko nista,tako da sam dzabe trosio sprej

HSW 100 je bela mast u spreju za univerzalnu upotrebu.Dobija se mešanjem kalcijumske i litijumske masti sa baznim uljem.
Za lance se koristi sprej za lance! Upotrebom ovog spreja neće dolaziti do toga da Vam prašina skine mast.

Poenta spreja je da uđe u osovinicu članka .Nije bitno što to belo spadne ,bitno je da je osovinica podmazana ,a sam članak i lančanik moraju se osušiti.

Malo proučite o tim mazivima, a ne samo ovako da pišete šta je bitno pošto nije sve jedno čime i kako se podmazuje.

Nazad
Vrh