Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

pozdrav,
prvi dan na njivi i odmah problem,kako mi je ovo prvi kombajn nadam se da je problem samo u nedostatku iskustva,naime,
danas sam pokusao da vrsem jecam ali bezuspesno,problem je sledeci:
sva masa znaci i zrno i pleva i delovi slame se zadrzavaju na pocetku ladje,na sabirnoj ravni,valjda se tako zove,i onda se tu gomilaju i prelivaju se na sito i zatvore i njega,na transporterima nema ni povratne mase ni izvrsenog zrna.
gornje sito je stelujuce otvoreno za jednu cetvrtinu odprilike a donje je sa prorezima 4x20mm,broj obrtaja doba je oko 840-860obr/min ..a kombajn epple mobil 211h.
e sad ako neko zna gde je greska,i jos ko hoce da to podelai samnom bio bih veoma zahvalan,
pozz i hvala unapred

potrebni su mi "prsti " u koji se nalaze u puzu na klavijaturi koji idu kroz plasticnu vodjicu,gde bi mogao naci to za djuru .unapred hvala :ppozdrav: i jos jedno pitanje uvezi zitnih kombajna sa donjim fiksnim sitima koji precnik rupe tj.koji fi je najbolji za zito

da ide slama na slamotrese,a obrtomer nema ni na motoru ni na dobu pa sam ja to nesto sa doba pokusao da merim sa nekim elektronskim,a vetar je usmeren na dodnjem situ oko polovine a na gornjem u prvoj polovini

a ja se lomim izmedju 8 i 9 mmm 11 mm je definitivno veliko e sada od 8 i 9 mmm koje
ali hvala kolega u svakom slucaju

da ide slama na slamotrese,a obrtomer nema ni na motoru ni na dobu pa sam ja to nesto sa doba pokusao da merim sa nekim elektronskim,a vetar je usmeren na dodnjem situ oko polovine a na gornjem u prvoj polovini

Prvo proveri dali ti je korpa zatvorena, otvori gornje sito na 3/4 a vetar ćeš verovatno morati povećati ili otvoriti zasune jer i sam kažeš da ti se masa zadržava na sitima.

korpa je na 20mm-15mm to sam proveravao na onim otvorima za kontrolu zazora i isto se sa obe strane a vetar je otvoren do kraja ,a mislite sito otvoreno na 3/4?

Na 20-15 mm ??? Šta ulaz ili izlaz ? Ako ti je korpa otvorena izbacivaće "živu" vlat napolje. Gornje sito otvori 3/4 a posle podešavaš u + ili -

da ulaz je na 20mm a druga mera je 15mm to je valjda na 10 sini,ima ta dva otvora za stelovanje za kraj korpe nema.ali to mislim da je ok posto nema neovrsenih vlati
i u prvih nekoliko metara,dok se ne stvori mnogo mase na ladji zrno koje ide u bunker je cisto

da ulaz je na 20mm a druga mera je 15mm to je valjda na 10 sini,ima ta dva otvora za stelovanje za kraj korpe nema.ali to mislim da je ok posto nema neovrsenih vlati
i u prvih nekoliko metara,dok se ne stvori mnogo mase na ladji zrno koje ide u bunker je cisto
Uzmi zicanu cetku i malo izcetkaj gornje sito jer preko godine se stvori malo rde i ona koci masu u proklizavanju to se desava sa starijim sitima koji su vec vise izlizana u visegodisnjem radu a i zavisi od materijala od kojeg je pravljena sita , to ribanje mozes da radis samo u jedan smer da ne bi ostetio lamele od sita i ako imas puno mase na situ ,procitaj i vidi sliku u temi jhon deer sta da uradis sa slamotresima nalazi se medu zadnjim postovima u temi :ppozdrav:

evo me opet sa novim izvestajem sa terena sa licinog mesta :osmeh: pre svega hvala svima na odgovorima,glavni problem je bio nedovoljan broj obrtaja,kad se da gas do kraja na situ nema zadrzavanja mase,sabirna ravan se ne prepuni,znaci ceo problem je u iskustvu i mom neznanju :bravo: jos jednom hvala svima koji su zeleli da pomognu i daju svoj doprinos resavanju problema....pa sad ako neko prolazi mojim krajem izvolte na ladno :ppozdrav:

Čovek se uči dok je živ i na kraju..........

Sad samo pun gas i VOZI MIŠKO :ppozdrav: al nemoj brže od 30:osmeh:

evo me opet sa novim izvestajem sa terena sa licinog mesta :osmeh: pre svega hvala svima na odgovorima,glavni problem je bio nedovoljan broj obrtaja,kad se da gas do kraja na situ nema zadrzavanja mase,sabirna ravan se ne prepuni,znaci ceo problem je u iskustvu i mom neznanju :bravo: jos jednom hvala svima koji su zeleli da pomognu i daju svoj doprinos resavanju problema....pa sad ako neko prolazi mojim krajem izvolte na ladno :ppozdrav:
Haha i ja nesto da pogodim:)

da bas tako...a na kraju....opet rupa....sta ti je musko prokletstvo ceo zivot se vrti oko rupe :haha:... ma ja se plasio da ne raskantam masinu :osmeh: sad ide ko mecava :ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 00:37 ---------- Prethodna poruka je at 00:34 ----------

@pujol : iskustvo je iskustvo

Nazad
Vrh