Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Kod nas je u selo stigao jesenas jedan tc 5.90 sa kukuruznim adapterom,ko lutka.nisam pričao sa vlasniko ali po selu se priča oko 200 KE sa pdv.

Da li neko radi proveru kombajna, konkretno lezaja kombajna, kao sto je nekada radio Panonstib?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Raspustiti remenje i lance, i sa nekom cevčinom mrdati, i pokazaće luft. Najveći problem je dob i biter, to je već teže proveriti. Treba mozda probati sa onim laserskim meračem temperatura, a pre toga vršilica da radi duže, pa se mogu verovatno uočiti razlike leve i desne strane ležaja. To je možda najbolje u radu posle opterećenja proveriti, al prošla odavno žetva.

Lezaj koji je suv ili je dotrajao nema luft vec ima sitne vibracije. Zato se i koriste ti uredjaji. Luft ima lezaj koji je crkao.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Takvi ležajevi ce se pregrevati, tako da probati sa laserom.
One kritične, koji se smatraju da kraće traju, na određenim delovima kombajna, treba menjati preventivno.

Neko je i pisao za bivšeg člana kako je proveravao sa tom "aparaturom" pa na kraju da se nije pokazalo kao pouzdana metoda, a uzeo lepe pare za "konstataciji i pregled". Samo se ne mogu setiti, ko

I mene. Mislim da clan @mixer87kac ima nekog, ko je njemu radio

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Ima. Čovek se zove Milorad. Glavni je za održavanje kod Race. Meri sa kamerom. Kombajn radi jedno 15-ak min. Tako dok radi preleti malo da kamerom čisto da vidi kakvo je stanje. A posle kad se ugasi onda detaljno svaki ležaj meri...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Imam laserski merač ali ga ne koristim.
Rašpanujem remem, okrenem remenicu i slušam. Jedino sigurno.
Svaki kojem nešto fali će se javiti.
Jako često ima lezaja koji nemaju lufta a opet se čuju, to se menja.
Koliko vremena treba nije bitno, a treba

Nazad
Vrh