Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

To se desava i meni na pocetku zetve dok je slama zilava,kako zetva odmice,tako je sve manje slame na sitima.

Motor urađen generalno i sad ima 60mč i dalje troši ulje, za dan 2litre poruča, jel moguće da karike neće da legnu, ima plavog dima konstantno u radu znači da troši ulje, pali na zub, nije mu teško, negreje se, jel imao neko problem takav, inače johan deere motor 190-200ks turbo.?

I ja sam radio gendžu na mom Perkinsu a u uputstvu koje sam dobio uz kombajn piše da se motor ne drži mnogo na leru i ne razrađuje već samo vatra i gas patos.Načukao je blizu 100 sati, ne troši ulje da kucnem u drvo.
Ako si ga laufo na prazno moguće je da je zalepio karike.

Jedno pitanje,posto je ova tema posecenija.Vrede li cemu one elektricne klime?To jest sto ih pogoni struja na 12 volti.Deluje mi dosta jednostavnije za ugradnju s tim da se dobija sve potrebno za povezivanje.Vidim da je sve isto kao na klasicnoj ima hladnjak,kompresor unutrasnja jedinica.Ako radi posao priblizno kao i klasicna,ugradio bih je na kombajn bez razmisljanja.

Motor urađen generalno i sad ima 60mč i dalje troši ulje, za dan 2litre poruča, jel moguće da karike neće da legnu
Da nije majstor okrenuo uljne karike? Mada onda obično troši ihaaaj.
Eventualno ako je sastav karika stavio u liniju. Ko dugmeta u vojničkoj kaseti.... Al onda ne troši puno.
A turbo?
Daj ti njemu vatre i prati nivo. Možda se smiri potrošnja.

Motor urađen generalno i sad ima 60mč i dalje troši ulje, za dan 2litre poruča, jel moguće da karike neće da legnu, ima plavog dima konstantno u radu znači da troši ulje, pali na zub, nije mu teško, negreje se, jel imao neko problem takav, inače johan deere motor 190-200ks turbo.?
Sale bog otac ti nece tacno reci sta mu je,moze da lupi pa da pogodi nista vise.
Moze biti greška kod sklapanja,moze biti falican deo,moze biti da mu jednostavno treba malo više vremena da dodje sve na svoje mesto,bez nekog detaljnijeg pregleda nista.
Znaci vozis,dolivas ulje i pratis situaciju,isteras sezonu,ako se situacija ne popravi majstor za JD pa polako redom.

Jedan poznanik je imao ozbiljan problem na Perkinsu 1006.6.Na svakih 100 sati rada s.ebe mu vođice i izduvne ventile.
Glavu skidali x puta, ravnali, ubacivali sve moguće i nemoguće delove i ne vredi.
Na kraju kada sam stupio u kontakt sa njim u vezi mog motora došli smo do podatka da su izduvne ventile štelovali na 0.30 jer je majstor rekao da tako treba.U uputstvu za taj motor jasno piše izduvni ventili 0.45 i izgleda da je problem rešen zbog banalne greške, nismo se čuli ali pretpostavljam.

Hvala na odgovorima, cubi je radio polusklop znači radilica,ležajevi, stubline,klipovi,karike, glavu.. razrađivan vožnjom (ne u mestu) na 1500-1600 obrtaja 14mč i onda u uljanu repicu, ječam,pšenicu i sad ima oko 90mč ali i dalje troši isto kao i prvi dan.

Verujem da ne moram da ti kazem da obavestis cubija o situaciji ako su dali neku garanciju a to nije bila ni malo jeftina igranka i trebalo bi da ima garancija na nju.

Da dali su pola godine garanciju i obavešteni su, šef rekao da isteram žetvu i ako nebude promena da ga skidamo dole da se vidi šta je, lepa igranka skidati motor sa kombaja ponaročito ovog mog uf.

Pa rekao sam ti odma,vozis,pazis ulje,nadas se da će stati i ako bog da završavas sezonu pa ako mora resavas problem posle toga.
Verujem da ce ispasti korektni i ako dodje do nekog većeg problema,ipak bi trebalo da su ozbiljna firma.

Nikad nisam voleo te kombinacije "polumotore" i jedan radi ovo drugi ovo i tako u krug.
Jedan majstor utvrdi kvar,rasturi,odnese gde sta treba,nabavi delove,sklopi sve to lepo sam i garantuje za svoj posao.
Ovako kad ne daj boze ispadne problem svi redom imaju na nekog drugog da prebace krivicu i na kraju obično vlasnik bude taj koji naje.....

Nazad
Vrh