Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Trebalo bi da ima radnjama auto delova, ili kod onih koji prodaju delova za MTZ. Liči mi da je ista kao na MTZ traktorima.
 
Ta ruska sklopka ne odgovara umesto ove BAP sklopke.Ruska ne isključuje alternator u momentu paljenja pa može spaliti alternator u toku verglanja(one koje prodaju prodavci deliva za Mtz).Zrak Sarajevo je nakada radio te sklopke,na najlonu je bilo jedna-dve tezge sa takvim stvarima ili na vašar.Teško ćeš to naći novo u radnjama.
 
Trazim vec jedno vreme ali ne mogu naci.Ajd sad jedno pitanje,mozda i glupo pitanje.Motor je v8,anlaser 24volti.Motor pali bolje nego bilo sta,stvarno jako lako pali,i sad razmisljam dali bi mogao anlaser od 12 volti da zavergla motor?recimo da stavim akumulator od 170amperi
 
Moze i anlaser od 12v da ga vrti,bez problema.Da li motor ima grejač na usisnoj grani i od koliko volti je on?
 
Zaguglaj pod nazivom BAP sklopka ili akumulatorski preklopnik.Ja sam nasao na Kupujem Prodajem jedan nov pa sam ga stavio na mog bivseg IMT 5210 jer je in sav bio na 24 v a hidraulika mu je na 12v....ludilo od izvedbe,pa sam ga preradio svog na 12v.
 
Nema grejac.Samo je anlaser 24v,alternator,senzori i sve ostalo 12v.Imao sam puno problema sa anlaserom,pa jednom tokom rada poceo da vergla,sjebe sklooku,preko sklopke sjebe alternator.Stavio sklooku od rusa ali nije bilo u redu punjenje.pa na kraju obidjemo sklopku,i uradili da na anlaser ide 24 volti,a na instalaciju 12,ali opet problem sa punjenjem.inace anlaser ne vredi vise popravljati,to mi rekao vise majstora jer nosio sam na vise mesta.naj bolje nov anlaser,pa bi stavio od 12v,1 akumulator,lako se resava punjenje i problem resen zauvek.
 
Nazad
Vrh