Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Resio Manjevic da bude konkurencija Aci iz Klenka...:osmeh:
Svaki DF malo bungura kuruze i ima povratnu masu koja ide na gruvace sa strane,na njima su odole poklopci koji se menjaju u zavisnosti od kulture.

Ma sigurno.
Najverovatnije cu od njega na kraju i kupiti na pocek, ako se odlucim za nesto bolje.

Resio Manjevic da bude konkurencija Aci iz Klenka...:osmeh:
Svaki DF malo bungura kuruze i ima povratnu masu koja ide na gruvace sa strane,na njima su odole poklopci koji se menjaju u zavisnosti od kulture.

U kukuruzima se izvadi donje sito i nema sta ici na povratnu masu. vec je pisano o ovome...

Na povratnu masu idu nedovoljno izvrseni klasovi, hoce li u kukuruzu ici nedovoljno okrunjeni klipovi na ponovni izvrsaj?!? Naravno da nece i zato izvadis donje sito i na taj nacin eliminiras prolazak zrna kroz povratnu masu... Ovdje svi vec dugo vremena vade donja sita u kukuruzu nebitno od marke kombajna i rade bez ikakvih problema...

@Farmer...Da lomi.

Ja sam napisao da ima povratnu masu,posto se pisalo da nema.
Ja ni na jednom nisam vadio sita posto nisam inzenjer koji je rekao da to ide tako,samo sam stelovao i nisam imao problema sa lomom.

Deutz fahr 2680 mi se cini kao dobar kombajn. Za skidanje 150ha godisnje, mislim da je adekvatan.
Mada mi je neko rekao da hoce da pucaju na sasiji.

Da,zato sto mu je pogon vecinom na jednoj strani,hoce sabirna da puca i malo KS motor pa hoce da se greje kad se optereti.

Ja mislim da ne trebas kupovati kombajn bez secke.
A i da sam na tvom mestu, pre bih gledao nekog Deutz fahr-a zbog pristupacnosti delova u hrvatskoj.

S obzirom da ne mogu naci odgovarajuci kombajn (a ni cene mi se nesto ne svidjaju, bez 22-23.000e se ne moze kupiti nista dobro) sve mi se cini da cu ostati jos koju godinu za 142ojkom. Ali videcemo jos.
Sve mi nesto ne odgovara, onom mali heder, za drugog nema delova, treci puca na sasiji, cetvrti preskup.
I jos ovaj sto treba da ga kupi, imace novac tek u martu.
Izgleda da ne znam ni ja sta hocu.

treća opcija je dobra i loša......

dobra, ako ti se u sezoni počne kvariti kombajn, a loša što uslugu treba i platiti, a nije jeftina

Sve je vise gazda koji ostaju bez drzavne zemlje i rade vrsaj psenice po 50eura/ha.Razmisljam da prodam kombajn.

S obzirom da ne mogu naci odgovarajuci kombajn (a ni cene mi se nesto ne svidjaju, bez 22-23.000e se ne moze kupiti nista dobro) sve mi se cini da cu ostati jos koju godinu za 142ojkom. Ali videcemo jos.
Sve mi nesto ne odgovara, onom mali heder, za drugog nema delova, treci puca na sasiji, cetvrti preskup.
I jos ovaj sto treba da ga kupi, imace novac tek u martu.
Izgleda da ne znam ni ja sta hocu.
Previse gledas oglase. Sto vise gledas manje znas. Veruj mi.
A dajca s manjim hederom se neboj, U zitu ce svaki biti 10 ili manje litara po jutru.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ja sam se i dogovorio sa ovim kome prodajem kombajn da mi skine sve, ako ja ne nadjem odgovarajuci.
Psenica, suncokret 60e po ha, kukuruz 70e po ha.
Realno gledano potrosnja i odrzavanje izadju otprilike 30e po ha.
Na 100ha (tacnije 95ha) da ostane cisto 3.000e, a da se kupi kombajn od 22-23 i nije neka sreca. Treba ga otplacivati 7-8 godina, a on ce tada vredeti upola manje.
Nego sto smo navikli da imamo kombajn, a ne znamo da uzivamo.:haha:

Nazad
Vrh