Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Jeste,prepolovili se zubi.Ovaj mali nov,stoji nalepnica.
Spremicu za sledecu sezonu nov lanac,pa probati,nema vise psenice.

Cudno je to da Fendt nije preuzeo jos trziste kombajna od John Deera i Claasa a,toliko je bolji..

Šta se čudite, pa moraju trgovci da lažu kako bi prodali svoje mašine :osmeh:.
Ipak je to potrošnja po jutru(od 9 do 12 litara) a ne po hektaru.

Zamenio sam remen varijatora voznje , prosle godine pred kraj vrsidbe kukuruza, proizvodjac gates , kupljen u zr-u , jednoj od jacih prodavnica sto se remenja tice, cena je bila oko 17000din i sad taj remen posle nekih 10-15kj izgleda ovako >>

va1_zpsj4b457zf.jpg

Varijatori su obradjeni kod strugara, izbalansirani , prestrugane unutrasnje povrsine, evo slika gde se otpriliki vidi njihovo stanje >>

va2_zpsduudvhsu.jpg

Prosli remen je bio tu ko zna od kad i nikad problema nije bilo , bukvalno se istanjio i isteglio , dok se nije pokidao i zato je zamenjen, e sad u cemu da trazim uzrok ovog kidanja novog remena ?
Da li da uopste pokusavam to da reklamiram ?? (trebalo bi da sam sacuvao otpremnicu zbog dimenzije remena)
Ili da i ne pokusavam sa reklamacijom , verujem da ce me oladiti zbog neke moje greske..

Znam da Optibelt AP remenje podleze garanciji i salje se na analizu u Nemacku.
Ovde kod tebe bih rekao da su lose remenice na varaijatoru, ili je nesto drugo upalao. Treca mogucnost koja se takodje ne sme izostaviti je neoriginalni remen, to jest kopija. U moj kombajn idu samo Optibelt AP i nema problema. Trebalo bi da znate da je Optibelt pravi remenje za prvu ugradju kod Claas kombajna, naravno pod Claas brendom i siframa.

Mi smo kupili kao rezervu desetak Zmaj remenja,samo sto su stari,ali ne korisceni,nzm kolko su stajali ali bar 15 godina mislim,kupovali nesto drugo pa dobili i njix skoro dzaba.

Poslednja izmena:
Pa za mladji trebak odvojiti 15000e. A vec imam 142, koji me izasao boga oca.
Ovo mi se nekako svidja, nije neka para, a imam dva kombajna. 142, bi radio samo kukuruz I suncokret. Nema skidanje podbubnja, blinda, zupcanika.
A to za prodaju mislim da gresis, kupuju ljudi po Srbiji te manje starije kombajne. Radie ljudi 30-40ha, pa kupe takve kombajne. Mada je dosta ljudi vec kupilo kombajne.

Ima kolega JD 952 isto 70 i neko godiste... Kupio ga dosta povoljno samo sa zitnim hederom jer je kombajn bio "pod greskom" patila ga je nesto hidraulicna pumpa. zamjenio pumpu i sav sretan sto ima dobar kombajn. Da se ne lazemo, leti on po njivi s 3m hederom, sve super, nabacio mu kabinu od nekog Djure Djakovica ali prodaje ga vec dvije godine i nikako da ga proda a uz njega daje i 4 reda geringhoff PC heder al opet je na oglasima stalno.

Jednostavno nema djelova za njih, mora se izmisljati kojesta a da je od 77.g. stajao na mjestu pod supom, nesto bi se potrgalo od stajanja.

Ovdje FAHR (crveni) ili deutz-fahr (zeleni) kotiraju jaaaako visoko i drze cjenu. Jednostavni kombajni sa zracno hladjenim motorima, visoki ucinak, malo kvarova. Ako se nesto potrga, djelova ima doslovce na svakom cosku (bar ovdje kod nas) oces novih oces polovnih, od osovina do lancanika, remenica i kucista razno-raznih.

Tebi svakako preporucam da uzmes jos jedan 142 i srezes mu zitni na 3m kad vec hoces 100 ulaz i 3m heder. Imat ces kombajn visokog ucinka za koji znas da djelova ima i da su pouzdani i jeftini za odrzavanje. Kolega kad je 90 i neke imao 142RM srezao mu je heder na 3.6m i sve je usjeve skidao u 2. brzini koliko god je heder mogao nakositi kombajn je bez problema gutao bez ikakvih problema.

Maticu, ove godine se sve jako dugo vrti po oglasima. Niko nista ne kupuje.

- - - - - - - - - -

Bobo I kod nas Fahr I Deutz Fahr na dosta jakoj ceni.
Razmisljao sam I o jos jednoj 142 ojci. Ali je nekako velika, retko koja ima secku. Mada kada bi naleteo na neku sa 3,6 hederom i seckom. Nimalo ne bi razmisljao. Ali se takve I cene.

Nazad
Vrh