Sve ok, samo vi pravite plastenike.
Ja necu, dok me nuzda ne natjera. A to da se moze napraviti za 4x manje pare je smijesno.. Pa razlozite ove cijevi na komade i vidjecete koliko ce izaci. Oko 18 evra je jedna podcincana cijev fi 5/4, a na plasteniku ih imam oko 55 komada. Oko 100 cijevi fi 3/4,a svaka kosta oko 10 evra, sto ce reci da je skoro 2000 evra samo u cijevima, najlon i navodnjavnaje kostaju preko 400 evra. Savijanje cijevi necu ni da pricam, treba to saviti, a da ne govorim kakva je procedura montiranja. Sve u svemu, da ga sam pravim izasao bi me skoro 3000 evra, a zbog 600 evra da sve ovo prodjem; nema sanse! Mi smo takav narod, svi sve znamo, svi nesto krparimo, a niko nista ne radi kako treba. Pogledajte plastenike korisnice povrčanka, pa onda procnjenite sta je skupo, ali sta je ustvari profesionalno. Istina je da svaki plastenik odradjuje posao, ali temperature koje ja imam u ovom plasteniku i onom koji je visok 3 metra i sirok 5,5 su ogromna razlika. Druga je stvar kad pravite plastenik kao sto je napravio indoor, pa ulozite u njega kao da je podcinkovan (a ustvari je farban), onda ok. Njegov blok plastenik je prica za sebe. Sve u svemu, neka svako radi svoj posao. Ja zelim biti poljoprivredni proizvidjac, a ne proizvodjac plastenika.
PS da se neko ne uvrijedi, ja nisam htio da uvrijedim neciji dzep. Samo sam htio reci da se proizvodnja moze profesionalizovati samo da profesionalnim pristupima. Nista ne kupujem dok ne skupim novac da kupim pravu stvar. Tako sam uradio i sa plastenikom.
@dzionik
Sto se tice lomljenja cijevi, lomljen je samo jedan komad od 30 cm i u njega se uklapaju dvije cijevi od po 6 metara. Na celima je dvostruka aluminijumska lajsna, na bokovima C lajsna na cijevi 3/4. Ovaj plastenik je kostao ispod 3500 evra, ali sam im podvukao da sve cijevi koje su 1/2, zamjene cijevima 3/4, pa je zbog toga izasao oko 3800.
@JuRa
Ovakav isti plastenik kao sto sam kupio, samo sto je veci 43x8 mi je covjek nudio za 2000 evra, tacnije nudio mi je 2 ista za 4000 evra. Eto, 700 kvadratnih metara sam mogao kupiti za 4000 evra. Dok bi ga prevezao, kupio nove folije, namontirao to bi me izaslo bruku para. S kim bi ti montirao ovakav plastenik? 10 ljudi je radilo na njemu da ga zavrse za dan. Mozda si ti jako sposoban covjek, pa mozes da se uhvatis u bitku sa ovakvim stvarima.. Ja ne.. Prethodna dva plastenika smo montirali sami jedan covjek i ja i vise ne.. I da, folija je izjedna samo sto je presjecena lajsnom.