Slike iz povrtnjaka

Topalovicu da nije malo kasno za setvu na otvorenom.Koje seme koristis.Ja sam danas sejao ali u plasteniku Marisku.Pozdrav
 
Priprema se polako završava...
25r2wlc.jpg
 
Sad ja moram da pitam da li je ono oras na kraju bašte, ako jeste kako povrće uspeva ispod njega.
 
Da, ali to je komšijino, samo grane prelaze kod mene. Ispod baš i ne stavim ništa pošto i kod drugog komšije je orah i nema sunca dovoljno. Ali nevidi sa slike tamo na kraju imam razapetu zelenu mrežu i na njemu ide pasulj onaj veliki, a pored ispod obično šargarepa. Lišće tamo inače svake godine pokupim.
 
Ovi stihovi zaslužuju mjesto na ovom forumu

"Baštovan sedi hoda
kroz leje povrtnjaka
već ko zna koji put u veku
i čim mu se ruke pruže
da stabljiku koju odseku
stane i okleva.
Žao mu je svake biljke
zelene,toliko ju je
zalio puta,žao mu je
svakog nedozrelog ploda
neka još zri i ta dinja
žuta"

​Desanka Maksimović

eazno17082011_03.jpg
 
Evo i ove godine isti problemi, listovi mijenjaju boju od svijetlo zelene do svijetlo žute boje a rod staje sa rastom, ostaje sitan, ja mislim da je u pitanju viroza , šta vi mislite o ovome.
 
To ću sutra slikati pa ćeš vidjeti.

---------- Poruka napisana 06-08-12 u 22:46 ---------- Prethodna poruka je 05-08-12 at 19:43 ----------

zis evo slike od korijena paprike.


 
Razloga za žutilo lista paprike je koliko i samog lišča na paprici:osmeh: od viška N pa do njegovog nedostatka što mislim da je kod tebe slučaj mada mi i koren izgleda slabije razvijen za tako robusnu papriku sa tolikim rodom pa i ne može da namiri potrebe biljke za svim potrebnim elementima ali u ovom slučaju fali N i Mg.:ppozdrav:Jedno folijarno tretiranje sa nekim đubrivom uz dodatak slavola i verujem da će se povratiti ako se već od ovolike vrućine nisu osušili usled nemogućnost da brani bilku usled manjka hlorofila
 
Azota sam zadnjih desetak dana kroz sistem dao poprilično i uglavnom su reagovale ispravne biljke a ove žute nisu, danas sam uzeo i komplet mikroelemenata da isprobam i to, evo i nekoliko slika mlade paprike koja je posađena posle ranog krastavca i na njima ima nekoliko biljaka sa naznakom žutila.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
Molim vas za savet!Imam u basti posadjenu papriku ajvarusu.Poprilicno je rodila i plodovi su dobri,samo koja god pocne crveniti ona trune,inace dok je zelena dobra je.Receno mi je da puno zalivam mozda ali ja znam da nezalivam mnogo,iako paprika voli vodu.Hvala!
 
@Topaloviću svaka čast za salatu a koja ti je to kristalka i koliko dana od sadnje ja svoji idući tjedan počinjem sjeći 35 dana od sadnje.
 
Nazad
Vrh