Slike iz povrtnjaka

dfiskal

Član
Učlanjen(a)
5 Jul 2010
Poruka
451
Lokacija
Velika Plana ,krnjevacko vinogorije
Miša ovo sve i da hoćeš prodati eu nemožeš zato što je ovo za njih preveliko i prezrelo i predobro eu traži paradajz do 200 gr i da je više od pola zelen. Ukratko oni ovo uopće nebi znali ni pojest.
Eee moj postovani Siki2,

Ova tvoja recenica je 100% tacna.Jos,davne 1988. godine to sto sada pises se i mini desilo u Italiji,u Toskana - Firenca ? .Naime,odem ja prvog mog dana boravka,ujutru, na pijac da kupim povrce,ovo,ono..itd.Pardajz, na prvom mestu,imam sta i da vidim...Za jelo se kupuje ,poluzreo paradajz...normalno ja se okrenem,idem dalje..Prodavac,kao prodavac vice "stani","stani" ..imam ja paradajz za pravljenje soka,kechapa..itd..vratim se ja i pogledam i vidim,ne izlozen ,stoji ispod tezge, da prodaju ovaj paradajz sto mi jedemo,normalno zreo,crven,socan itd, za 1/2 cene manje od ovog poluzrelog ...Znaci,kazem ja prodavcu-proizvodjacu, daj ti meni ovaj za sok i kechap idem da pravim sok ...odmah...itd


S postovanjem Misa D_fiskal
 

Ljupče01

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2011
Poruka
69
Lokacija
Ostružnica
pozdrav svima imam problem sa paradajzom javljaju mi se sa donje strane fleke u pitanju je Tamaris.

Kultura pravopisa kaze da se recenice pocinju velikim slovom,a tema je "Slike iz povrtnjaka" postoje teme koje se bave bolestima biljaka P.S Topalovic
 

siki2

Član
Učlanjen(a)
1 Jan 2011
Poruka
604
Lokacija
Virovitica
Da,

Bar mi je sadimo godinama samo u plastenike.
Nemam neke info o gajenju na otvorenom, ove sorte.
Pitam zato što sam ja sadio Jaguar još dok je kod nas bio u fazi ispitivanja i pokazao se kao veoma loš naime plod mu je bio posve šupalj kao što je paprika šuplja. Sada su ga očito popravili i imao je zeleni prsten kod tebe ga nevidim. Paradajz ti je prva liga.
 

Kurkela

Novajlija
Učlanjen(a)
24 Feb 2010
Poruka
1.432
Lokacija
Zvezd, Sabac
@Siki
Zadovoljan sam na Jaguar.
Nije supalj, samo sto ga beremo malo jaceg (zelenijeg), inace je veoma ujednacen i daje solidan
prinos po struku.
 

siki2

Član
Učlanjen(a)
1 Jan 2011
Poruka
604
Lokacija
Virovitica
Kurkela.
Kao što sam napisao ja sam ga sadio još dok je bio u fazi ispitivanja i nije samo meni nego i u Istri su imali isti slučaj da je šupalj a sad na tvojim slikama vidim da je to odličan paradajz samo neka tako i dalje bude dobar.

@Neshko jel to ljua paprika.
 

siki2

Član
Učlanjen(a)
1 Jan 2011
Poruka
604
Lokacija
Virovitica
Kažu da će cjeli deveti biti topliji od prosjeka tako da bi mogao imati dobru proizvodnju krastavaca.
 

Miladin

Član
Učlanjen(a)
21 Jan 2011
Poruka
1.050
Lokacija
Bijeljina
I ja se nadam da će biti dobra proizvodnja ali možda više zavisi od cijene, sve u svemu ja sam tipovao na krastavac jer je većina plastenika posadila papriku.
 
Vrh