Deda Lala
Član
Да запамтите,када третирате биљке било којим органским сретством пазите на доба дана!Најбоље да се то ради увече око заласка сунца и касније.Да сад не распредам о физиологији биљака.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako nema mucke, svaka prihrana tipa slavol, vuxal,,, je za biljke dobra.
Radio sam dosta sa folijarnim prihranama i uporedjivao.
Ako se sve u roku odradi i ako je pogodna godina, sve ostalo su nijanse.
Koje se krecu u par procenata.
Sto rece Lane " ono sto ne skodi, moze nekom da koristi''
Ovde kod mene u selu 210 u susednom taj novi 330 a u Subotici 400Pošto je jedna litra slavola?
Evo sad sa video da ste otkrili slavol ali nije bas da je slavol, vuxal ili sta vec isto.
Slavol sam probao prvi put 2006-2007, tada je jos bio nepoznanica i retko ko ga je imao.
Slavol extremno dobro radi na koren posle presadjivanja (zalivanjem) ali fenomenalno
odradjuje posao preko lista u toku vegetacije.
Slavol je baziran i fokusiran prvenstveno na vegetaciju gde je potrebna veca kolicina azota, tako da Slavol poseduje
bakterije koje izvlace azot iz vazduha, vuxal (koji ?) nema. (bar koliko ja znam)
Ima i fosfo fiksatore ali nije baziran na tome.
Drugo, Slavol NIJE djubrivo vec pomocno sredstvo za bolje i brze usvajanje djubriva a to postize tako sto razvija veliku bakteriolosku
kulturu oko korena koje razbijaju molekule djubriva pa biljka moze lakse da usvoji dato djubrivo.
ZIS,
kao sto vidis Slavol nije djubrivo vec kompleks bakterija koje odradjuju vise posla ne da ih djubris svaki dan.
...kompleks bakterija koje poboljsavaju usvajanje i fiksiranje azota i fosfora sto iz vazduha to iz zemlje.
Baza Slavola su ove bakterije ... Ne želim da puno polemišemo oko toga ja se držim toga da je djubrivo a tako piše i na svakom pakovanju a i na sajtu Slavol prirodno đubrivo sa univerzalnim dejstvom
Bacillus subtilis
http://www.ebi.ac.uk/2can/genomes/bacteria/Bacillus_subtilis.html
uh zapeo sam kod azofiksatora i fosfosiksatora, dve bakterije ali cu ih pronaci ... nezaboravi da vazduh ima 78% samo je potrebno izvuci ga iz vazduha a to radi jedna bakterija .... imam mnogo posla ali naci cu ti link do nje obecavam
Kurkela,
bez dobre pripreme zemlje odnosno medijuma za gajenje tesko da ce pomoci bilo koje djubrivo ili aditiv.
Kada me klinci nauče da postavljam slike i da ih sa mobilnog unesem u kompjuter pokazaću slike cuncokreta tretiranogslavolom i koprivom i samo koprivom već sada je ovaj tretirani slavolom oko4 metra .Eto sad i mene poče interesovati taj slavol, imali neko da ga je provjerio i dali ima učinka.