Skladištenje zrnaste robe

Прошле године сам поставио слике смештаја за кукуруз од арматурне мреже и мрежице за фасаду.

После друге сезоне, све је у добром стању осим овог дела где се испушта. Кукуруз приликом кретања трља мрежицу о оребрену арматуру и мрежица је прогледала.

Da li je ova armaturna mreža usađena u beton ili nije?

Sigurno nije, nema potrebe, jedina mana ovog sistema je što mora da se puni i prazni iz sredine, da se nebi izvrnulo.
Kod mene je puno veći prečnik, i umesto mrežice imam osb ploče.
Naj jeftinijije skladištenje velike količine robe.

Sigurno nije, nema potrebe, jedina mana ovog sistema je što mora da se puni i prazni iz sredine, da se nebi izvrnulo.
Kod mene je puno veći prečnik, i umesto mrežice imam osb ploče.
Naj jeftinijije skladištenje velike količine robe.
I osb table se saviju da naprave obruč i ne puknu??

Sta staviti u čardak da drži zrno u rinfuzi, koji ima metalne stubove na svakih 95cm dužine,na 2,8m od zemlje visine ima cev 40 (ili 50mm) x 80mm izmedju tih stubova.Da li je dovoljno staviti osb ploce unutra,neku sitnu mrežicu... ili nešto drugo?
Punio bih ga do 2,5-3m visine,dugačak je 20m.

@ tesla koja je debljina tih osb ploca, cenim da su tanje? Mozes li postaviti neku sliku? pozdrav

9,5 prečnik? To je obim 30 m ,5 mreža od 6 m spojio?A visinu koju si stavio? jka planirao isto ali visina 4 m ne znam da li će izdržati.

Jel može na duvaljku da se nabije ono rebrasti crevo za kanalizaciju umesto cevi, ili da se iskoriste plastične cevi kanalizacione?

Trenutno nemam slike, a sada je sklopljen, i ostala samo mreža. Osb ploče samo poređane u krug, sa preklopom od 10cm.

Ako može pomoć. Kukuruz u prikolici sam zbog žiška poprskao actelicom, nije deblji sloj od 25,30 cm. Nije uspelo skroz , ostalo je 40 % žiška. Problem je možda što stoji od prošle godine u magacinu razređen sa vodom. Šta sad raditi, mislim da u uputstvu piše da se sme jednom tretirati.

Jel ima neka izolacija na podu, kako je izvedena podloga?
Ja planiram nešto slična pa se bojim vlage?
Kako izoliravate spoda ove silose štop pravite od građevisnke mreže?

Nazad
Vrh