Skladištenje žita u kučnoj radinosti

Ofset pluce koriste u sito stampi ako dobro znam ali uglavnom kod stampanja i cinimi se da je od tankog aluminiuma ili nekog nerdajuceg materiala i jako je tanak .
 
ofset ploce ili stamparski lim. aluminiziran lim debljine jedno 0,2mm mozda ni toliko a duzina puta sirina je nekih 104cm x 92cm. ne znam sad napamet... postoje i manje ali nama su odgovarale ove vece. mi smo nabavljali iz jedne stamparije u subotici ali vise ne moze. clan Kompaj je iz naseg sela i da to su ti silosi o kojima sam pricao. par njih imaju takve silose i ljudi su zadovoljni i koliko znam nemaju nikakvih problema.
 
Ode zito ... potovarili sto je ostalo u tri prikolice i ceka kamion u ponedeljak
4d5c7ed60ce09a0488af8fcd9b9461e2.jpg
9ffad1d7fd0c6de188294d39a7b280ae.jpg


Poslato sa MYA-L11 uz pomoć Tapatoka
 
savet ili pomoc oko ovog pitanja je dobrodošao svaki imam problem sa skladištem za žito sa dve strane je uzidan blokom i omalterisan spoljna strana a unutra su daske iimam vlagu unutar njega buđa mi se žito -kukuruz dali bi vredelo da izbušim jedan ili odadva zida i napravim rupe koje bih zatvorio mrežom da ne izlazi napolje stavljena žitarica a i miši ,a mogo bih da izbušim rupe sve do f50 i na koji bi to razmak išlo i koju visinu od poda poceti i koliko bi rupa bilo dovoljno da pravi promaju
 
U mom skladisu pod nema nikakvu izolaciju, ne da ne budja nego sahara! Jedino sta smo uradili a ja ciljam da je do toga, malo smo preterali sa dubinom pri izravnavanju pa da bi smanjili debljinu betona nasuli smo 2-3 cm cistog sljunka, mislim da je taj tanpon odradi posao. Vako izgleda.
DSC_1647.jpg
[/URL][/IMG]
DSC_1648.jpg
[/URL][/IMG]
 
Nazad
Vrh