Sjenicka ovca

Ovo je isti ovan cini mi se ili se varam samo u 2 stanja kondicije,na prvoj slici je odlican i sisan je zanimljivo po durmitorski.Solidno grlo(grla)
par tackica ima viska al to se dozvoljava
:ppozdrav:

ovo su dva blizanca,covek je sa pesteri selo Dolice,na sajmu u sjenici ovan sa prve slike je osvojio 3 mesto ,mislim iz tog bas razloga sto ima tackice.

Vidim ja da bas lice,skoro tacku naq tacku po slikama,
ima i za nijansu kraci rep taj prvi ali je bas dobro grlo

vo2ww3.jpg

Post je spojen: [time]1271634348[/time]

Post je spojen: [time]1271666983[/time]

Bas su dobre,2 garave iz sredine su vrhunske bas.
ova na prvoj slici je dobar primer uticaja IDF i merina u oplemenjivanju izvorne sjenicke pramenke.
Sirina i dubina(grudi pre svega),krace noge,usi koje stoje za koji stepen vise od horizontale,veca cuba na glavi

1e17yr.jpg

Post je spojen: [time]1272351156[/time]
to sa crnim rogovima je svuda cesta pojava jer je sjenicka mesana sa raznim rasama

Sasvim solidan janjac sa 2 prihvatljive mane kad se vec ukrsta,nerazvijeni rogovi,i sa slike mi se cini sedlasta ledja,inace ima odlicnu duzinu i glavu,sare itd

9qcy7n.jpg

15xlbth.jpg

1088nj5.jpg

2898kkp.jpg

Slikano juce dok su cekale sisanje.
Pocela je polako sezona za ovce koje se jagnje po drugi put ove godine.
Ovca na zadnjoj slici se ojagnjila jutros po drugi put,u novembru dvoje(ovnic je otisao za priplod jednom clanu foruma) i jutros jedna curica(sliku cu okacit kad odem kuci),parila se dok su sisala jagnjad zimus.

Hvala:)
Pa polako se konsoliduje i formira stado posle velikog remonta,nadamo se vec iduce godine da se vratimo na staru plodnost kod sjenicke od 1,8 do 2,2 na godisnjem nivou(da se bar trecina jagnji 2 puta godisnje naravno).Ove godine se nadam da cu zakoraciti na 1,8

svaka cast Miladinovicu sjenicka ovca bez cube na glavi a jedina sitnica je skroz bele noge nisu nimalo crno prskane-a inace vidim da ste jedan od retkih sa kvalitetom tog nivoa :D

Evo je i sa prinovom starom nekoliko sati:)
Hvala za pohvale:)
Ja vucem staru genetiku i trudim se da izbegavam cubaste,samo mlecne i plodne u mom stadu imaju prolaz.Sto se tice nogu to mi je zadnji stadijum selekcije,trenutno to sebi ne mogu da priustim
Nadam se da ste dobili dobra grla od Kosica da nije neka muljaza
Muskih ove god nemam rasprodati su cisti Sjenicki imam samo mesance razne,na pp mogu vam preporuciti neke dobre odgajivace a jeftine
2i1d06.jpg

ja msm da znam odgovor na to pitanje...osisani su repovi jel ovce kada se jagnje uglavnom zaprljaju i ulepe vunu na repovima a i jagnjicima ja lakse da dodje kada su malo... :ppozdrav:
nadams e da sam u pravu?? :cao:

Naravno da si u pravu-lakse je da sisaju jagnjad a i cistije je.Takodje jagnjad prilikom dojenja uvlace vunu u usta tako da nedaj boze moze da dodje do nakupljanja u sistemu za varenje i zacepljenja a onda ..... :sta:

Osisani pocetkom marta,zbog svega sto je @wulf i @ sika naveli a i zbog krpelja koji ih tu napadaju a kad je rep osisan i ako ih napadne one ga skinu zubima,nema potrebe za vakcinacijom
:ppozdrav:
Post je spojen: [time]понедељак, 03. мај 2010. 05:51:22 MST[/time]

Priplodnjak u stadu kod zemljaka s foruma

Nazad
Vrh