Sistemi za navodnjavanje

Kakve su odkupne cijene biće to sve neisplativo.

Ove godine prvo navodnjavanje dan i noć, oko 24 h, ječe 6 h pošto ima najave kiše u petak. Zavisi od protoka kpk, kod mene je 5l po dužnom metru na sat. Treba pratiti padavine kolike su po mjesecu, ono što fali dodaje se navodnjavanjem, ima podataka koliko kukuruzu treba litara vode po mjesecima.

Је л има неко yuzuak топ за тифон? Неки ми је повољно искочио, а нисам никад ништа чуо о њима

Imam i ja taj vec 5g , stavljao ga uz neki.mali tifon , i uz stalak .... Dobro radi , nema problema . Jedino mozda bez tifona nije bas ,cini mi se da ne razbacuje podjenako , najvise vode ide pri kraju dometa . Za tifon to nema veze ,ali ako je statican ima.

Možeš da ga štimaš da ona zakrivljena osovinica više para mlaz na izlazu dizne.....time se pravi lepeza i stvara ravnomjernije zalijevanje....za 55-ticu treba baš jaka pumpa jer ima najmanju diznu 20 mm a najveću 28mm.Prednost kod ovih topova je što ih u radu ne ometa vjetar,ne može ih zaustaviti.

Ove godine prvo navodnjavanje dan i noć, oko 24 h, ječe 6 h pošto ima najave kiše u petak. Zavisi od protoka kpk, kod mene je 5l po dužnom metru na sat. Treba pratiti padavine kolike su po mjesecu, ono što fali dodaje se navodnjavanjem, ima podataka koliko kukuruzu treba litara vode po mjesecima.
A da li pumpa radi konstantno kad tako duze zaliva ili imas hidrofor pa povremeno pali i gasi ?

Imam i ja taj vec 5g , stavljao ga uz neki.mali tifon , i uz stalak .... Dobro radi , nema problema . Jedino mozda bez tifona nije bas ,cini mi se da ne razbacuje podjenako , najvise vode ide pri kraju dometa . Za tifon to nema veze ,ali ako je statican ima.
Хвала на одговору, купићу га и испробати ових дана.

Nisam platio ni priključak, sve je to radilo ministarstvo poljoprivrede, govorili su da će se vidjeti kako će biti naplata vode, međutim objavili su da će i ove godine biti besplatno navodnjavanje.
jeli to voda spustena sa nekog jezera...jeli to voda bas za navodnjavanje ili su vam uveli vodu za pice ali to jos nije pravno regulisano

Planski za navodnjavanje . U selima gdje je dominantno povrtarstvo. Premda u cijeloj sjevernoj Bh , voda nije problem , gdje god zabodes cijev 6 do 10m, eto vode kolko oces . Zasad . Nije uglavnom ni struja problem , sela su takvog tipa da je struja razvedena najdalje par stotina metara od svake njive .
Najveci problem je rad , treba raditi , a i nas narod nevoli nikakve investiciji koje se ne vracaju odma , jer zasto investirati za par godina kad u kockarnicama to ide brze.

Nazad
Vrh